Met zijn swingende Nederlandstalige rock’n roll heeft Wim Leys een bijzondere plaats veroverd in de Vlaamse muziekwereld. Zijn singles halen vlotjes de Vlaamse Ultratop en hij is al enkele jaren dagelijks te zien op de Vlaamse muziekzenders en te horen op zowat alle radiozenders.

Wim Leys brengt een mix van swingende eigen nummers en goed uitgekozen covers boordevol ambiance én met een retro tintje (sixties en seventies invloeden). Met zijn live band speelt hij komende zomer weer in een 20-tal steden en gemeenten.  

 

Met zijn nieuwe single "Ervandoor" maakt Wim een sprongetje naar de jaren '80. Origineel was deze song de titeltrack van de film "Footloose": een energiek en swingend nummer dat perfect bij Wim Leys past.   

 

"Ervandoor" kan je ook terugvinden op “Beste van Wim Leys” die op 29 april uitkomt.  

Op dit album vind je zijn leukste en meest succesvolle songs van de afgelopen jaren, inclusief een live-versie van “Elk z’n eigen gang”, dé zomerhit van 2001.  

En uiteraard ook “Shout Shout”, “Rocking in The Street”, “Happy Days”, “Negen Maanden” en “Vannacht Zijn We Samen” (een jaar geleden 3 weken op 1 in de Vlaamse Ultratop 50) enz...

Het album komt uit ter gelegenheid van de 40e verjaardag van Wim Leys. Een verjaardag die de komende maanden flink zal gevierd worden. De cd wordt voorgesteld op 28 april... op de E40.