Op zondag 2 augustus 2015 vindt de 18e editie van het jaarlijks meezingspektakel Antwerpen Zingt plaats.

Wat ooit begon als een bescheiden meezingavond op de Antwerpse Grote Markt is nu uitgegroeid tot dé Antwerpse feestdag met makkelijk 25 000 bezoekers.


Het spektakel start om 18.30 u met vaste waarde Wim Leys en zijn partyband @fundum. Zij brengen naast meezingers ook swingende Nederlandstalige rock'n roll zodat het publiek helemaal in de juiste sfeer komt. Op het programma staan toppers als 'Ik wil je', 'België', 'De allereerste keer', een Peter Koelewijn medley, 'Ik voel me zo verdomd alleen' en nog veel meer. Er wordt met een Tura medley ook hulde gebracht aan de Keizer van het Vlaamse Lied die op 2 augustus 75 jaar wordt. (www.wimleys.be)


Om 20.00 u verschijnt dan het 200-koppig podiumkoor op de planken en wordt er ingezet met de 'Cha Cha Cha' van Raymond van het Groenewoud, waarna nog 36 andere meezingers volgen. In het zangkrantje - dat gratis verdeeld wordt - staan meezingers als 'Beestjes', 'Zij gelooft in mij', 'Banger hart', 'Ik hou van U', 'Mia', 'Volare', 'We will rock you', 'Proud Mary' en er kan ook gedanst worden op de 'Macarena'.


De playlist is ook dit jaar een mooie mix van "oude vertrouwde" klassiekers en nummers die nog nooit geprogrammeerd werden. Het meezingprogramma is - met veel succes - al op vele andere edities van "Vlaanderen Zingt" gespeeld. Uiteraard wordt die songlist aangevuld met enkele Antwerpse klassiekers zoals 'Antwaarpe' en 'De lichtjes van de Schelde'.


En traditiegetrouw zorgt Antwerpen Zingt ook nu weer voor een verrassingsgast van formaat. Het is iemand die perfect past in het rijtje van toppers als Gaston Berghmans, Nonkel Bob, De Strangers en Nicole & Hugo, die eerder te gast waren op Antwerpen Zingt. En wie weet verschijnt er nog een tweede muzikale gast op het podium...


Antwerpen Zingt blijft een gratis evenement, maar er wordt - net als vorig jaar - aan elke toeschouwer gevraagd om 2 consumpties te verbruiken.  Aan de buitenkassa's koopt elke bezoeker een voucher van 5€ die bestaat uit een inkomticket en 2 drankbonnen. 


Meer info:


Website : www.vlaanderenzingt.be