De 2de editie van Het Grootste Cera Café, op zaterdag 30 april in de Ethias Arena te Hasselt, wordt steeds gekker en plezanter, zeker nu cafébazen Peter Van de Veire en Miguel Wiels erin geslaagd zijn om The Dinky Toys weer samen te brengen. Twintig jaar na hun laatste optreden én 25 jaar na de release en het succes van ‘My Day Will Come’, komen gitarist Joris Angenon, drummer Martijn Bal en zangers Vincent ‘Vinzy’ Goeminne en de met veel kleuren gebandeerde Kid Coco, samen op Het Grootste Café van Vlaanderen voor een éénmalige reünie. Met deze stunt is het vat nog niet af, want ook Krapoel In Axe, dé pioniers van de Vlaamse hiphop uit de jaren ’90, zijn van de partij, net als  Free Souffriau, die met haar krachtig stemgeluid de cafébezoekers zal omverblazen. DJ Dimi zorgt nog voor een stomende afterparty. Binnenkort worden er nog grote namen gelost, maar zolang hoef je uiteraard niet te wachten om je kaartjes te reserveren voor Het Grootste Cera Café. Wil jij Café Flamand van Peter Van de Veire, Miguel Wiels én Niels Destadsbader, maar ook de optredens van Laura Tesoro, Ian Thomas en Milk Inc. niet missen? Bestel dan vandaag nog je tickets voor www.hetgrootstecafe.be

 

Samen met Soulsister, De Radio’s en Clouseau, behoorden The Dinky Toys tot de populairste bands van de jaren ‘90. Hun tropische meezingers genre ‘I Can’t Keep My Hands Off You’, ‘Out In The Streets’, ‘The Test Of Time’, ‘Declaración De Amor’ en het onverslijtbare ‘My Day Will Come’, bezorgden de Gentse partyband de éne hit na de andere. “Het was een leerrijke en vruchtbare periode. Muzikaal werden wij beïnvloed door een mix van verschillende muziekstijlen. We waren een vriendenclub die er niet vies van was om op te vallen. Wij gingen verder dan een obligaat gescheurde jeansbroek en leren vest”, zegt Vincent Goeminne. “The Dinky Toys waren een kleurrijke mengeling van positief ingestelde muzikanten/entertainers. Onze missie was de mensen en onszelf amuseren. Die bandana, die hoorde er inderdaad bij . Dat was het handelsmerk van Kid Coco hé!”, zegt Cocojr.

Niet alleen The Dinky Toys hebben iets te vieren, ook de Aarschotse rappers van Krapoel In Axe verkeren in feestmodus. “Dit jaar is het 20 jaar geleden dat onze hitsingle ‘Zaterdag’ uitkwam en bestaan we 25 jaar. Mooie momenten om met  K.I.A. te vieren en geef toe; waar kan je beter je verjaardag vieren dan op het podium van Het Grootste Café van Vlaanderen”, zegt rapper Cliff ‘Cliffke’ Vrancken.

 

Kwaliteit 

“Het speciale aan Het Grootste Cera Café, is dat wij dit jaar onze gasten gekozen hebben in functie van een paar bijzondere gelegenheidsduetten. Alleen bij ons gebeurt het en zingen er mensen samen waarvan je het niet zou verwachten. We zijn dan ook erg blij dat we ook Free Souffriau konden overtuigen om dit jaar plaats te nemen op onze muzikale toog. Buiten het feit dat Free de enige is die vlotjes kan carpoolen naar ons Café, zijn wij vooral gecharmeerd door haar stemgeluid. Dat geeft de Café Flamand band de vrijheid om een paar straffe nummers op de setlist te zetten”, zegt Peter Van de Veire enthousiast.

 

Miguel Wiels: “Het klinkt cliché, maar we hebben aan de ticketverkoop wel gemerkt dat Laura Tesoro, Ian Thomas, Niels Destadsbader enMilk Inc. kunnen rekenen op een grote publieke belangstelling. Daar komen nu nog The Dinky Toys, K.I.A., Free Souffriau en party-dj Dimibij. Wie hét feestje van het jaar dus niet wil missen én wie zichzelf wil verzekeren van een plaats in ons Café, die moet nu echt wel z’n kaartjes bestellen. Voor mensen die in groep komen, of zelf een bus inleggen, zijn er trouwens speciale voorwaarden op onze website terug te vinden.”

 

Meer info:

 

Het Grootste Cera Café vindt plaats op zaterdag 30 april in de Ethias Arena te Hasselt.

Zitplaatsen zijn aan 35EUR en aan 42EUR (aan den toog), exclusief reserveringskosten.

Tickets en info via www.hetgrootstecafe.be of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

 

Het Grootste Café is een organisatie van Benelive Entertainment in samenwerking met TTT Artists.