Take II brengt met nieuwe single boodschap van hoop

Erik en Nathalie Hoeykens zijn al een aantal jaren actief als het popduo Take II.  Hun handelsmerk is even geniaal als eenvoudig: neem een bekende klassieker, overgiet dat nummer met een moderne beat én verzin er en flitsende dansact bij.  Het succesrecept paste Take II ook toe op ‘Mooi Het Leven Is Mooi’, de levenshymne van – jawel – Will Tura.

 Je moet van goede huize zijn om een nummer van Will Tura te coveren.  Erik en Nathalie steken hun bewondering voor de keizer van het Vlaamse lied niet onder stoelen of banken.  Bestaat er als artiest een grotere uitdaging om een nummer van Tura te coveren en er je eigen twist aan te geven?

 

De keuze viel niet geheel toevallig op ‘Mooi Het Leven Is Mooi’.  Het nummer heeft an sich al een heel herkenbare, poppy sound en laat dat nu net het handelsmerk zijn van de nummers die Take II ook brengt.  Bovendien draagt de Tura-song een positieve boodschap uit: blijf ondanks de tegenslagen in je leven, het mooie in de dingen zien.  Een boodschap die meer dan ooit van toepassing is op Nathalie en Erik nadat ze twee weken geleden hun mama verloren. Bovendien werden ze niet veel later geconfronteerd met het overlijden van producer Wim Claes die tekende voor de productie van heel wat Take II-singles.  

 

“Mama was een grote fan van onze muziek.  Ze zou niet gewild hebben dat we bij de pakken blijven zitten.  Mama was een positief ingestelde vrouw en die positiviteit willen we laten doorschemeren in onze nieuwe single ‘Mooi Het Leven Is Mooi’,” zeggen Erik en Nathalie. 

 

De herkenbare sound van het nummer bleef behouden, maar Nathalie en Erik voorzagen het nummer van een net iets steviger beat. Bovendien werkten ze het refrein tweestemmig uit waardoor het nog beter uit de verf komt.  Het nummer laat eens te meer zien hoe veelzijdig het zangduo is én hoezeer hun stemmen perfect blenden

 

Meer info:

 ‘Mooi Het Leven Is Mooi’ van Take II is vanaf maandag 12 maart 2018 als download verkrijgbaar op iTunes en kan ook gestreamd worden via Spotify.