Nathalie en Erik van Take II zijn vastbesloten om dit najaar te knallen. Gek genoeg doen ze dat met een single die ze al eerder uitbrachten: ‘Als Ik Thuiskom’. “In het voorjaar van 2015 brachten we ‘Als Ik Thuiskom’ inderdaad al eens uit.  Maar door omstandigheden bleef het nummer wat op de achtergrond.  En dat vinden we jammer,” zegt Erik.  Op 24 oktober 2017 verschijnt de song dus opnieuw op single.

 

‘Highland’ werd in 1992 een wereldwijde hit voor de Zweedse groep One More Time.  Het dromerige, bij momenten ietwat zweverige nummer stond in meer dan tien landen op de eerste plaats in de charts.  Jammer genoeg voor de groep, bleef het echter bij dit ene succes.

 

Erik en Nathalie Van Take II pikten het nummer in 2015 op en lieten Danny Caen er een Nederlandse tekst op schrijven.  De krachtige melodie bleef ook in de Nederlandstalige versie van Take II overeind en had alles in zich om een dikke hit te worden.  Maar door omstandigheden verdween de song op de achtergrond en bleef het verhoopte succes uit.

 

Heel jammer.  En dat vonden ook Nathalie en Erik van Take II.  Ze besloten het nummer een tweede leven te gunnen.  Deze keer halen ze het grof geschut boven om ervoor te zorgen dat het nummer wél de aandacht krijgt dat het verdient.  ‘Als Ik Thuiskom’ werd voorzien van een sfeervolle videoclip en Wim Claes stond in voor de productie van het nummer.

 

“Deze keer willen we echt scoren met het nummer,” zegt Erik.  “We zijn ervan overtuigd we met dit nummer een krachtige productie hebben neergezet dat tegelijkertijd de sfeer van het najaar weergeeft.” Nathalie is het volledig met hem eens: “’Als Ik Thuiskom’ heeft een tekst die staat als een huis en de melodie doet je dromen naar de gezellige eindejaarsperiode die eraan zit te komen.”

 

Meer info:

 

 

‘Als Ik Thuiskom’, de nieuwe single van Take II verschijnt op 24 oktober 2017 als download op iTunes.