Wie kent er inmiddels Steve Tielens nog niet!? Wellicht zijn er nog weinigen onder u die dat op dit moment nog bevestigen. Deze sympathieke volkszanger uit Boom (Antwerpen) valt inmiddels niet meer weg te denken uit deVlaamse Showwereld. De zelfverklaarde ‘Polonaisekoning van Vlaanderen’ timmert al verscheidene jaren aan de weg en bracht in 2012 zijn eerste album via CNR uit (“Feesten is mijn leven”). In de zomer van 2014 kwam dedoorbraak met zijn 3de cd “Mijn eigen leven”, met o.a. de hits “Ik heb je sleutel weggesmeten” en “Ik heb de hele nacht liggen dromen van jou”.


Maar dat was nog maar het begin…  2015 is hét jaar van de waarheid voor Steve! Het jaar begon al met eenknaller, want zijn carnavalslied “Oh my god, wat heb jij een lekker lijf” werd dé carnavalskraker van deze winter. In mei maakte Steve zich onsterfelijk in het megapopulaire VIER-programma ‘Komen Eten’ en bijna aansluitend verscheen zijn gloednieuwe single “Het is weer Couckenbak”, een duet met Marc Coucke himself.  En de rest is geschiedenis …

   

“Het is weer Couckenbak” is intussen een heuse strijdkreet geworden en werd dan ook terecht genomineerd voor de Radio 2 Zomerhit 2015. Steve moest de duimen leggen voor Christoff maar verliezen van een voorbeeld als hij kan je natuurlijk niet als een schande beschouwen.

 

En vandaag is er dus eindelijk het NIEUWE ALBUM “De Langste Polonaise”.  Het hoeft geen betoog dat dit DE partyplaat van het najaar zal worden. Steve staat garant voor ambiance van de bovenste plank en dat wilde hij met dit nieuwe album nog maar eens extra in de verf zetten, vandaar een album met alléén maar ambiance- en polonaisetoppers van formaat. Het album zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de ondertussen beruchte 'Het Is Weer Couckenbak' erop, als bonus werd trouwens de 'Fous Sont Les Garçons'-remix toegevoegd, de remix waarmee de heren een plekje op de setlists van enkele DJ's op Tomorrowland wisten te bemachtigen. Uiteraard kreeg ook Steve's nieuwe single 'Angelina' een mooie plaats op de tracklisting, een nummer dat bij velen onder jullie een belletje zal laten rinkelen want wie kent het melodietje van het originele nummer 'Mendocino' van het Sir Douglas Quintet nu niet?

 

Maar hier houdt het natuurlijk niet op, de meeste nummers klinken allemaal bekend in de oren en voorzien van de typische 'Steve Tielens-saus' werden ze één na één polonaisepareltjes van formaat. 't Werd dan ook letterlijk haast 'De Langste Polonaise', niet minder dan 13 nummers lang. Van De Marlets werd de 'Kampioenenmars' onder handen genomen, voor 'Saragossa' haalde Steve de pap natuurlijk bij Jimmy Frey, de Duitse hit 'Schöne Maid' van Tony Marshall werd omgetoverd tot 'Lieve Meid', van Will Tura leende Steve het aanstekelijke 'Wij Zijn De Mannen Van De Nacht' en van Eddy Wally, de man die Steve Tielens kroonde tot Polonaisekoning haalde 'Dat Was Een Kus' het tot de tracklisting. En er is nog veel meer, aan u om ze allemaal te ontdekken in de bijgevoegde digitale audioplayer.

 

De productie van het nieuwe album lag in handen van de Nederlander Manfred Jongenelis die natuurlijk voor een keur aan Nederlandse en Belgische artiesten opnames verzorgt, 'Het Is Weer Couckenbak' kwam weliswaar uit de studio van Peter Keereman die het eerder dit jaar al maakte, muzikale duizendpoot Patrick Vandewattijne stond Steve bij als muzikaal adviseur en Steve zorgde persoonlijk voor heel wat Vlaamse teksten. Kosten noch moeite werden bespaard om van dit album een op-en-top Steve Tielens album te maken, het ademt dan ook Steve Tielens, helemaal zoals je het van hem zou verwachten. Steve wil graag enkele mensen bedanken want zonder hen zou dit album er vandaag niet zijn geweest.

 

Lieve vrienden,

Wat ben ik trots op dit nieuwe album waarvan jullie vandaag het digitale exemplaar 'in handen' hebben! De titel 'De Langste Polonaise' spreekt natuurlijk een beetje voor zich want als Polonaisekoning van Vlaanderen ga ik steeds voor ambiance en voor de langste polonaise op elk optreden of in iedere feesttent in Vlaanderen. Speciaal voor jullie zocht ik de voorbije maanden de allerbeste polonaise- en ambiancenummers uit, het is dan ook een echt Steve Tielens album, alléén maar polonaise en ambiance! En uiteraard mocht ook mijn eerste nummer één-hit 'Het Is Weer Couckenbak' met Marc Coucke niet ontbreken en de remix ervan door de heren van Fous Sont Les Garçons.

Een welgemeende dankjewel aan de mensen van mijn platenlabel Vlaamse Sterren/CNR Records om in mij te geloven, Patrick Vandewattijne om me bij te staan bij de nummerkeuze en opnames, Manfred Jongenelis en Peter Keereman voor de fijne studio-opnames, Marc Coucke en KVO voor de waanzinnige momenten die we samen al mochten beleven, alle mensen uit mijn entourage die dagelijks voor me klaar staan, mijn vrouwtje Veerle en onze kids, alle sponsors, radio- en mediamensen die me het voorbije jaar zoveel kansen hebben gegeven en natuurlijk ook een dikke merci aan de fans want zonder hen zou dit album er vandaag niet zijn geweest. 

Bedankt voor jullie eeuwige steun en enthousiasme!