Vandaag verschijnt 'Leef en Lach', het 4de studioalbum van muzikaal koppel 'Sasha & Davy'. 'Leef en Lach' is een echt feel-good album geworden met alleen maar positieve thema's als liefde, geluk en plezier... want er is nu eenmaal al genoeg ellende in de wereld volgens het duo. Voor dit nieuwe pareltje tekende Davy trouwens grotendeels zelf mee voor tekst en muziek, samen met o.a. Jan Smit, Cliff Vrancken, Edwin De Groot, Marcel Fisser, Mikael Ophoff en Manja Siebrecht (Sasha's moeder).

Eerder verschenen singles als 'Ik Pas Gewoon Perfect Bij Jou' en de huidige single 'Op Elk Moment' ontbreken uiteraard niet op de tracklisting en worden naadloos aangevuld met nagelnieuwe toppertjes als 'Romeo en Julia', 'Vrij Als De Wind', 'Lente' en buitenbeentje 'Do Rock Baby'.

 

Sasha & Davy houden zich eraan om u een persoonlijk woordje mee te geven bij ieder nummer.

 

1.    Romeo en Julia

Davy: De musical Romeo en Julia heeft m’n leven compleet veranderd. Zoals iedereen ondertussen wel weet is daar het idee van De Romeo’s ontstaan, maar  ik heb ook Sasha daar leren kennen. Ik Romeo, zij Julia. Romeo en Julia staat een  beetje voor Sasha & Davy, omdat ons leven daar is veranderd in positieve zin. We hebben zelfs gedacht om deze te titel te gebruiken voor de titel van het album. Maar we waren bang dat het misschien te pathetisch ging overkomen. Dit nummer is dat echter allesbehalve. Het is een tof popnummer geworden, dat ik zelf heb geschreven. Cliff Vrancken zorgde voor de tekst.

 

2.    Op elk moment

Sasha: Toen Edwin de Groot, de producer van ons album dit nummer aan ons liet horen, was ik meteen verkocht. Hij schreef het nummer samen met gitarist Marcel Fisser. We hoopten al lang op een nummer dat ook veel gedraaid zou worden op de radio, en dat is met ‘Op elk moment’ helemaal gelukt! Dit is het meest gedraaide nummer van Sasha & Davy op de radio. De clip die we hierbij maakten op de Gypsy Horses Range in Westerlo viel dan weer erg in de smaak bij de TV-kijkers. Een super geslaagd nummer dus, waar we allebei erg trots op zijn.

 

3.    Zelfs in de wolken

Davy: Jan Smit was vorige zomer met zijn gezin op vakantie met zijn Camper. En stuurde mij een bericht dat hij iets moois had geschreven met zijn Ukelele en dacht meteen aan ons.  De melodie en de woorden die hij bedacht overtuigde ons meteen. We hebben dit liefdesnummer uiteindelijk van een wat groter arrangement voorzien. Maar iedereen zal horen dat de melodie heel mooi bedacht is. Ook onze stemmen klinken hier heel mooi samen. We hebben in het verleden al vaker samengewerkt met Jan. Dus inmiddels weet hij al heel goed wat we mooi vinden!

 

4.    Leef en lach

Sasha: Dit is de titeltrack van ons album geworden. Waarom? Omdat er al zoveel ellende op de wereld is en er nood is aan onbezorgdheid, liefde, leven en lachen. Toen Davy dit nummer schreef en Cliff Vrancken ons de tekst bezorgde wist ik meteen dat dit de titel moest worden van ons album. We hebben er dan ook bewust voor gekozen om geen triestige nummers op het album te zetten. Alles heeft een positieve feel of boodschap. Dit nummer is daar het absolute voorbeeld van. Kijk eens om je heen: de meest simpele dingen kunnen zorgen voor een geluksmomentje. Kunnen zorgen voor een glimlach op je gezicht. Pluk de dag en geniet van het leven.

 

5.    Lente

Davy: van dit liedje word ik erg vrolijk. Een melodietje dat blijft hangen met een hele leuke vrolijke tekst dat alles zegt over de lente. Ik had dit liedje heel snel geschreven, het kwam bijna vanzelf. En meestal zijn dat ook de nummers die in je hoofd blijven hangen. 

Sasha: we houden allebei erg veel van de lente. Heerlijk als na die donkere maanden de dagen weer langer en warmer worden. Je de eendjes met hun pulletjes in het water ziet zwemmen, de bloemen weer beginnen te bloeien. Kortom de wereld weer wakker wordt en we allemaal weer lekker naar buiten kunnen. Iedereen is ook meteen veel vrolijker als de zon schijnt. Dit nummer brengt dat gevoel helemaal met zich mee.

 

6.    Wonder

Davy: dit is zo’n liedje waar je niet op kan blijven stilstaan. Door de leuke beat en vrolijke melodielijn voel je de zomer meteen binnenkomen. Je begint spontaan te dansen. We worden al eens vergeleken met Nicole en Hugo en denken dan dat we in dat geval toch iets meer samen zouden moeten dansen. Awel dit nummer is daar eigenlijk perfect geschikt voor! Laat de danspasjes maar komen!

 

7.    Blijf je altijd van me houden

Sasha: We worden steeds vaker gevraagd om op trouwmissen te zingen. Vaak kiezen de mensen dan voor onze mooie liefdesballades. Dit nummer zou daar ook perfect voor kunnen dienen. Het is een prachtig nummer geworden waarvoor Davy de muziek schreef en m’n moeder de tekst.  M’n moeder heeft al vaker teksten geschreven voor ons. Ze kent ons door en door, dus weet vaak precies wat we zoeken in een tekst. Deze tekst was dan ook meteen perfect voor het nummer.

 

8.    Do rock

Davy: zoals iedereen ondertussen wel weet ben ik een grote fan van de muziek uit de jaren ’50 en ’60. Elvis Presley, Roy Orbinson en Cliff Richard zijn steevast idolen van mij. Het leek me daarom leuk om met Sasha te experimenteren en naar die gouden jaren terug te gaan. Terug naar de Rock ’n Roll. Het koste me dan ook geen enkele moeite om in deze stijl een tof nummer in deze stijl te componeren. De leuke tekst van Cliff Vrancken maakte het helemaal af.

  

9.    Vrij als de wind

Sasha: we waren nog op zoek naar 2 nummers voor ons album. Oorspronkelijk was het idee om 2 nummers uit Zuid-Afrika te coveren, maar toen we daar de toelating niet voor kregen, waren we eerst een beetje in paniek. De tijd begon immers te dringen. Maar niet veel later dacht ik  ‘Dit is een teken!’ En zei ik tegen Davy dat hij nu zelf twee supergoede nummers zou gaan schrijven. We waren op dat moment in Londen. Een dag later zaten we in de metro en begon Davy plots hardop te zingen. Ik schaamde me zelfs een beetje, want iedereen zat hem aan te kijken alsof hij gek was. Maar toen hij z’n gsm pakte om de melodie op te nemen, wist ik dat hij bezig was een nummer te schrijven. Ha! Inspiratie in de metro in Londen! Maar ik moet zeggen: het is een topnummer geworden! Sterker nog: het is mijn favoriete nummer van het album.

 

10. Liefdeslied

Davy: Als ik thuis ben en de kinderen slapen zit ik soms nog wat te tokkelen op mijn gitaar. Om niemand wakker te maken, moet ik heel stil zijn en wat neurieën, i.p.v. voluit zingen. Zo is dit nummer ontstaan. Dat in al zijn eenvoud heel erg mooi geworden is. Een liefdeslied dat dan ook dezelfde titel heeft gekregen.

 

11. Ik pas gewoon perfect bij jou

Sasha: Toen ik dit nummer hoorde en dacht aan een onderwerp voor de tekst, dacht ik vrijwel onmiddellijk aan de verschillen tussen man en vrouw binnen een huwelijk. Het is grappig om te weten dat ik nu nog precies weet waar ik was: ik reed in de auto op een baan in Westerlo onderweg naar huis. Davy had inspiratie in Londen, ik gewoon thuis in Westerlo. Ha! We hebben Cliff Vrancken wat informatie over ons meegegeven, zodat hij aan de slag kon met de tekst. Het resultaat is een nummer, waarin veel herkenbaarheden zitten voor koppels. Diverse ergernissen, maar ondanks alles overheerst de liefde. ‘Ik pas gewoon perfect bij jou’.

 

Meer info:

Het album verschijnt vandaag op het Vlaamse Sterren-label van CNR Records en ligt nu in de betere platen- en boekhandel maar kan ook digitaal worden teruggevonden als download of via streaming.