Sammy Bergmans heeft de voorbije weken niet stil gezeten met de zomer in het vooruitzicht werd het tijd voor een nieuwe single. Voor dit nummer klopte hij opnieuw aan bij producer Jean-Pierre Kerkhofs waar hij mooie resultaten bijhaalde met zijn vorige single  ‘Ik laat alles los’  hoopt hij nu met ‘Schudden’ opnieuw een plaats in de hitlijsten te veroveren. 


Sammy Bergmans begon zijn carriére op zijn vijfde door deel te nemen aan playbackshows. Daar werd al vrij snel duidelijk dat hij was weggelegd om op het podium te staan. Dat deed hij dan ook, en tot zijn dertiende doorkruiste hij gans België voor deze shows.

Nadien maakte Sammy kennis met soundmix.

Het live zingen ging hem veel beter af en daarom schreef hij zich voor het éérst in voor de VTM-soundmix show in 1994 met "La Bamba" van Ritchie Vallens. In 1995 geraakte hij zelfs tot in de finale met "Onder de toren" van Christoff. Later nam Sammy nog deel aan de soundmixshow van VT4 met "Ik ben weg" van Gunther Levi.

Toen was voor Sammy de deur van de showbizz geopend en werd hij veel gevraagd om het voorprogramma te verzorgen van diverse artiesten .


Zo kwam hij terecht bij zijn eerste platenfirma “Centropa” waar hij drie singles opnam: Dans de samba, Zij is een wonder (geschreven door Peter Koelewijn) en Blankenberge (een productie van Fred Becky).

Sammy kreeg eindelijk een beetje radio en TV erkenning door het nummer "Que si que no" (ons liedje van de zomer), een leuke vertaling van de zomerhit van Jody Bernal. Jo met de Banjo nam de tekst voor zijn rekening en de productie deed Sammy zelf.

Sammy was een beetje allround artiest, richtte zijn eigen platenfirma op, legde zich toe op verschillende formats van programma’s (o.a. MUZIEKTOPPERS), deed begeleiding voor jong talent, en zoveel meer…..


Helaas kwam met de tijd de vermoeidheid en de zorgen de kop op steken en belande hij in een dipje, zag hij het even niet meer zitten.

Heden anno 2015  kan je weer genieten van de performance van een gedreven entertainer.