Sammy Bergmans heeft een nieuw single uit, het is meteen zijn vierde single na het succes van ‘Met een vrouw als jij’ en ‘Speel open kaart’ probeert Sammy het met 'Ik laat alles los' Het nieuwe nummer is een productie van Sammy’s producer Jean Pierre Kerkhofs tevens ook een vaste waarde in Sammy's muziekwereld.


Sammy Bergmans begon zijn carriére op zijn vijfde door deel te nemen aan playbackshows. 

Daarna schakelde Sammy Bergmans over naar de soundmix. Hij zich voor het éérst in voor de VTM-soundmix show in 1994 met "La Bamba" van Ritchie Vallens. In 1995 geraakte hij zelfs tot in de finale met "Onder de toren" van Christoff. Later nam Sammy nog deel aan de soundmixshow van VT4 met "Ik ben weg" van Gunther Levi.

Toen was voor Sammy de deur van de showbizz geopend en werd hij veel gevraagd om het voorprogramma te verzorgen van diverse artiesten .

Sammy kreeg een platencontract bij:  'Centropa' waar hij drie singles opnam.Dans de samba zij is een wonder geschreven door 'Peter Koelewijn' en Blankenberge (een productie van Fred Becky).

Dankzij de leuke vertaling van het nummer: "Que si que no" naar 'Ons liedje van de zomer' kreeg Sammy veel airplay op radio en tv 'Sammy Bergmans' is een  allround artiest, die met zijn grote gedrevenheid elk publiek weet te bekoren!

Hij behaalde de finale in 'Anne zoekt talent'  in 2012 en nu anno 2015 wil Sammy de lat nog wat hoger leggen.