Rudy Meyns begon z'n muzikale loopbaan na deelname aan de VTM-soundmixshow in 1991. Enkele jaren later scoorde hij z'n top 10 hits: 'Ritme van de regen' en 'Ik wil niet dat jij m'n tranen ziet'. In 1996 nam hij met succes deel aan 'De Gouden Zeemeermin' later beter bekend als 'Eurosong'. Ondertussen werd Rudy ook radiopresentator, een job die hij momenteel nog altijd doet.


Na enige jaren stilte op platengebied nam hij in 2014 terug de draad op. Begin dit jaar scoorde hij met het opmerkelijk mooi gearrangeerde lied 'Jij maakt me blij'. De langverwachte opvolger komt volgende week maandag 14/09/2015 uit: 'Wanneer zie ik je weer'. Het nummer verhaalt een uitgedoofde liefde, op het eind van de zomer. De melodie is bekend en was een hit voor de Franse zangeres Françoise Hardy 'Comment te dire adieu'. Rudy schreef zoals bij z'n vorige nummers zelf de Nederlandstalige tekst. Het jaren '60 nummer kreeg een frisse poppy sound waarvoor Filip Martens (Phil Sterman) het arrangement maakte.


Naast zanger en presentator is Rudy toeristisch promotor van z'n geboortedorp Lissewege (bij Brugge). Met z'n stichting is hij er de uitbater van het Bezoekerscentrum en Heiligenmuseum. Daarnaast kan je Rudy tijdens de zomermaanden vaker terugvinden in de museum-snoepwinkel 'De Soete Paepe'


Meer info: