Robby Longo, die deze ochtend naar Nashville is vertrokken om er zijn derde full-cd op te nemen in de legendarische Blackbird Studios, zal dit jaar zijn verjaardag op een wel heel bijzondere wijze vieren. “Ik zocht een manier om mijn familie, vrienden en fans te bedanken voor al hun steun gedurende de eerste twee jaren van mijn carrrière”, laat Robby weten vanop de luchthaven van Zaventem. “Zo groeide het idee om een groots verjaardagsconcert te organiseren in ware country stijl. Het concert gaat door op 21 november in de Oktoberhallen in Wieze en het wordt een avondvullende show, waarbij ik zelf twee keer 45 minuten met mijn live band zal spelen. Bovendien mogen de fans rekenen op een aantal muzikale verrassingen.”

 

Maar voor het zover is, werkt Robby de komende weken in de US aan zijn derde album, dat in augustus zal uitgebracht worden. De voorloper van dat album, de single ‘Are you with me’, is nu al volop op radio te horen.

 

“In Nashville gaan opnamen, dat is een droom die uitkomt”, zegt Robby. “Binnen enkele dagen sta ik in de Blackbird Studio’s, dat is voor country-fans zowat heilige grond. Alle grootheden uit de country, maar ook popmuziek hebben daar CD’s opgenomen, van Keith Urban tot Maroon 5 en Taylor Swift”.

 

Sinds Robby Longo als tweede eindigde in ‘The Voice van Vlaanderen’ ging het hard met zijn carrière. Van zijn debuutalbum ‘Country Man’ werden er ruim 25,000 stuks verkocht en dus goed voor platina. De opvolger ‘Take it easy’ debuteerde op de 2de plaats in de 'Ultratop 100' en haalde ook moeiteloos goud. Robby is een veel geboekte en graag geziene artiest in het land. ‘Ik ben trots dat ik de country muziek in Vlaanderen dichter bij het grote publiek heb gebracht’.


Meer info:


Tickets ‘Country Birthday Concert’: www.teleticketservice.com of 053/71 08 44.