Rheinzand is een gloednieuwe samenwerking tussen de creatieve masterminds Reinhard Vanbergen, bekend van de wereldberoemde popgroep ‘Das Pop’ en Mo Disko, van het befaamde disco duo ‘The Glimmers’. 

De tracks die ze maken zijn een mix van psychedelische funk, disco-rock geïnjecteerd met wilde electronica. Samen met de zwoele stem van Charlotte Caluwaerts kondigt dit trio een nieuwe muzikale reis aan. Live worden ze vervoegd door Stéphane Misseghers (dEUS, Disko Drunkards) op drums en Bruno Coussée (MannGold) op bas. 

 

Vandaag lanceren ze een eerste single. ‘The Way You Do’ is een single edit van de oorspronkelijk 6’57’’ durende track. Deze staat op de EP die uitkomt op 24 juni op het Londense label ‘Les Disques de la Mort’. ‘Les Disques de la Mort’ werd opgericht door Leon Oakey en Ivan Smagghe, de vermaarde Parijse DJ. 

 

De EP, die eerst alleen op vinyl en enkele weken later ook digitaal uitkomt, bevat 4 tracks: drie originele tracks van Rheinzand en één remix van het eerder verschenen ‘The First Time’. De remix is van de hand van de jonge, vrouwelijke DJ Yoan Rodriguez Lokier.

 

In het najaar wordt een tweede EP verwacht op hetzelfde label. 

De videoclip voor ‘The Way You Do’ werd door de band zelf gemaakt. Er werden beelden gemaakt in Death Valley, the Grand Canyon en Gent om dan over elkaar te worden gebruikt in een Lay Over techniek tot het resultaat dat je hier kan zien.

 

Meer info:

 

Live

25/06: Woodstockje Art Festival

03/09: Big Next Weekend op Dok Gent