Dat Phil Kevin een echte 'Komaan en doe het’-mentaliteit heeft, daar moeten we waarschijnlijk niemand meer van overtuigen en dat zet de sympathieke Limburger eens te meer in de verf met zijn nieuwe single ‘Vroeger was ze Benny’. Hoewel hij momenteel nog in de Vlaamse hitlijsten prijkt met ‘Ik ben je prooi’, de eerste duetsingle met zijn vrouw, pakt Phil Kevin nu dus al uit met nieuw, brandend actueel hitmateriaal.

 

‘Vroeger was ze Benny’ is een echte ambiancebom, met een respectvolle knipoog naar de aandacht rond transgenders sinds de outing van Bo Van Spilbeeck, een verhaal dat Phil met bewondering gevolgd heeft. “Ik heb veel respect voor de manier waarop Bo, maar ook de media in het algemeen, dit verhaal gebracht hebben”, zegt Phil Kevin. "Hoe Bo straalde na haar outing, dat was prachtig om te zien en ik denk dat ze voor veel mensen die in eenzelfde situatie zitten, de drempel om hun ware zelf te tonen enorm verlaagd heeft. Bo is een rolmodel voor de transgenders geworden en mag daar heel trots op zijn. Eigenlijk schreeuwde ze door haar outing naar hen ‘Komaan en doe het!’ en gaf ze een sterk signaal van verdraagzaamheid en begrip naar alles en iedereen. 

 

Net toen heel deze historie losbarstte, kruiste dit nummer mijn pad en ik voelde meteen dat ik er iets mee moest doen. Het is zo aanstekelijk, er zit zoveel ambiance in, met de knipoog maar het blijft respectvol, dat vind ik heel belangrijk. Wie weet kan ‘Vroeger was ze Benny’ wel uitgroeien tot het lijflied van de transgenders, dat zou ik een hele eer vinden!”, zo besluit Phil.