Nick en Simon zingen ‘Ik weet dat je sterker bent’ exclusief voor hun Vlaamse fans. “Wij moeten dringend weer jullie kant op komen. En het gaat gebeuren! In november en december zijn we weer lekker in Vlaanderen”, zeggen Nick & Simon haast in koor. Noteer alvast 11 december voor het concert in de Antwerpse Stadsschouwburg waar de Volendammers hun tienjarig jubileum als duo vieren. In de aanloop daarvan brengen Nick & Simon exclusief in Vlaanderen de single ‘Ik weet dat je sterker bent’ uit. Tv-werk in Nederland

 

Het is weer geleden van hun twee zo goed als uitverkochte concerten in de Antwerpse Stadsschouwburg en het Casino Kursaal in Oostende afgelopen voorjaar dat we Nederlands populairste duo bij ons mochten begroeten. “Het blijft zo bijzonder als we in Vlaanderen op het podium staan. Het publiek hangt bijna letterlijk aan onze lippen. Heel anders dan in Nederland is het op sommige momenten muisstil in de zaal. Elk kuchje kan je op het podium waarnemen en dat vind ik zo bijzonder”, zegt Nick Schilder.

 

Je mag gerust zeggen dat Nick & Simon in een rollercoaster van drukte zijn terechtgekomen. Ze hebben amper geslapen in hun eigen bed, want de laatste weken kampeerden ze meer dan ooit in de televisie-studio’s. Op SBS6 is het duo momenteel te zien in ‘Zullen We Een Spelletje Doen’. Vanaf 22 oktober komt daar ‘Talenten Zonder Centen’ (SBS6) bij, en op de publieke omroep NPO3 zie je Nick & Simon met Kees Tol opnieuw aan het werk in een nieuwe reeks van ‘The Dream’.

 

Doen Nick & Simon alleen maar tv-programma’s? “Je zou het haast gaan denken, maar dat is gelukkig niet zo. We hebben zopas de videoclip geschoten voor de titelsong van de nieuwe Nederlandse film ‘Hartenstrijd’. De verwachtingen rondom de prent zijn hooggespannen. Samen met Laura Beekman zingen wij de titelsong van de film die op 27 oktober verschijnt”, zegt Simon Keizer.

 

Vlaanderen

 

“Omdat onze Vlaamse fans ons zo nauw aan het hart liggen, hebben we besloten om ‘Ik weet dat je sterker bent’, bij jullie uit te brengen als nieuwe single uit ons album ‘Open’. Al maanden worden we overspoeld met vragen en suggesties dat het liedje echt iets zou zijn voor bij jullie op de radio. Daarom krijgt de song de aandacht die hij verdient. We zijn daar overigens erg blij om, want wij vinden het ook één van de mooiste liedjes die je op onze recente cd kan terugvinden”, zegt Nick.

 

Naast de speciale single ‘Ik weet dat je sterker bent’ is er ook nog het 10 jaar Nick & Simon-concert, dat zondag 11 december plaatsvindt in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Simon: “In Nederland vieren wij pas het weekend erna ons 10 jaar samen. We doen dat met vier concerten in Ahoy’ te Rotterdam, waarvan er inmiddels al drie zijn uitverkocht. Het goede nieuws is dat onze Vlaamse fans daar niet moeten op wachten, want wij komen eerst terug naar Antwerpen. Het wordt een bijzonder concert, want naast onze grootste hits spelen we voor het eerst ook kerstliedjes die afkomstig zijn uit onze ‘Christmass With Nick & Simon’ albums. Dit concert mag je met andere woorden niet missen!”

 

Meer info:

 

De nieuwe Nick & Simon single ‘Ik weet dat je sterker bent’ kan je fysiek en digitaal terugvinden op het album ‘Open’. Je kan het liedje ook beluisteren via streaming.