Vanaf vandaag is de nieuwe single ‘Open je hart’ van Nick & Simon digitaal te koop via iTunes en beluisterbaar via streaming. De sterke Nederlandstalige popsong is meteen ook de voorbode van het 6de studioalbum ‘Open’ dat Nick & Simon simultaan in Vlaanderen en Nederland uitbrengen op vrijdag 18 september. Diezelfde dag opent in het Zwollense Museum de Fundatie een tentoonstelling rondom het nieuwe album en verschijnt eveneens in Vlaanderen hun eigen high-class glossy magazine. 

 

Durven vernieuwen en zichzelf muzikaal heruitvinden, dat is wat Nick & Simon gedaan hebben met hun nieuwe single ‘Open je hart’. Samen met succesproducer GordonGroothedde, heeft het populairste duo van Nederland de kaart getrokken van de Nederlandstalige popmuziek. Was met ‘Leve de vrouw’ al de voorzet gegeven, dan is ‘Open je hart’ een op en top mainstream, catchy, toegankelijk nummer, dat vanaf de eerste luisterbeurt lekker in het gehoor klinkt.

 

De Nederlandstalige poplijn trekken Nick & Simon ook door in hun opstapelstaande 6destudioalbum ‘Open’, dat op vrijdag 18 september simultaan verschijnt in Vlaanderen en Nederland.

 

Vlaanderen

 

Dat het succesverhaal van Nick & Simon inmiddels ook een Vlaamse verankering heeft , bewijzen de tweevoudig uitverkochte Lotto Arena concerten en de uitverkochte theaterconcerten van  Gent, Antwerpen en Hasselt. Naast de succesvolle optredens, hebben ook hun recente albums ‘Fier’ (#3), ‘Sterker’ (#3) en ‘Herinneringen aan Vlaanderen’ (#3) de top 5 bereikt in de Ultratop album 50. “Ik moet zeggen dat we ons, sinds een aantal jaren al, ontzettend thuis voelen in Vlaanderen. De warmte en hartelijkheid die we mogen ontvangen doet ons enorm goed. De release van ons nieuwe album ‘Open’ is een mooie gelegenheid om die banden met onze Vlaamse fans extra aan te halen. In september blijven we ook een aantal dagen logeren bij jullie en willen we zoveel mogelijk onze sympathieke zuiderburen ontmoeten. We kijken nu al uit naar de mooie dagen die voor ons in het verschiet liggen”, zegt Nick Schilder.

 

Expositie

 

Simultaan met de release van het nieuwe album ‘Open’, zet het Museum de Fundatie inZwolle op vrijdag 18 september de deuren open voor een bijzondere Nick & Simon expositie. De voorbije maanden hebben 8 Nederlandse beeldkunstenaars – o.a. Ans Markus, Ruud de Wild, Jospeh Klibansky en Danielle Kwaaitaal - zich laten inspireren door de nummers van het nieuwe album.  De expositie – die tot 3 januari 2016 toegankelijk is – is bijzonder vanuit het gegeven dat muzikale kunstenaars zelf de bron zijn van inspiratie voor kunstwerken.

 

Glossy magazine

Naast het nieuwe album ‘Open’ en de kunstexpositie, wordt het op vrijdag 18 september ook uitkijken naar het eerste eigen glossy magazine dat Nick & Simon lanceren, samen met New Skool Media. “De voorbije maanden is er keihard gewerkt achter de schermen aan het allereerste personality magazine van Nick & Simon, dat zowel in Nederland als in Vlaanderen beschikbaar gaat zijn. Het is een heel persoonlijk blad geworden, waarbij Nick & Simon niet alleen meer vertellen over zichzelf, er komen ook foto’s en verhalen aan bod die echt uniek zijn”, klinkt het in de entourage van Nick & Simon.

 

De nieuwe single ‘Open je hart’ van Nick & Simon is vanaf vandaag digitaal te koop viaiTunes en te beluisteren via streaming. De bijhorende videoclip is de komende dagen te zien op MENT TV en anne.

 

Alvorens ze op 2 oktober hun nieuwe album ‘Open’ voorstellen in een uitverkochte Paradiso van Amsterdam, komen Nick & Simon volgende maand een aantal dagen naar Vlaanderen om promotie te maken voor hun nieuwe album.Meer info:

over Nick & Simon kan je vinden op www.nickensimon.be