Het is een feestjaar voor Nick & Simon, want het populaire duo bestaat 10 jaar. Op 17 december geven ze in Ahoy een groot jubileumconcert. Voor het zover is, staat er nog heel wat op de planning, waaronder 2 concerten in Vlaanderen, nieuwe singles uit het album ‘Open’ én de release van hun eerste boek. Het Nick & Simon jaar wordt vanavond afgetrapt met nieuwe afleveringen van The Dream, die je dankzij de AVROTROS op NPO3 ook in Vlaanderen kan bekijken. Eind deze maand is het duo 9 keer te gast op De Vrienden Van Amstel Live!

 

Het blijft hard gaan voor Nick & Simon, ook in 2016 wanneer ze samen 10 jaar onderweg zijn. Het palmares is indrukwekkend; naast de talrijke en meervoudige gouden- en platina albums, hebben ze in eigen land zowat elke prijs en onderscheiding gewonnen waarvoor ze maar in aanmerking kunnen komen. Parallel met dat succes, hebben ze ook al enkele jaren hun pijlen gericht op Vlaanderen. En ook daar is het raak. “Het heeft een tijdje geduurd voor wij echt voeling kregen met onze Zuiderburen. Het muntje is goed gaan rollen toen wij een paar jaar geleden de single ‘Door Jou’ uitbrachten, speciaal voor onze Vlaamse fans. Die hebben dat enorm weten te appreciëren. Het was de ontbrekende sleutel, die er inmiddels voor gezorgd heeft dat wij een sterke band hebben opgebouwd met Vlaanderen”, zegt Nick Schilder.

 

Eén blik op de Ultratop Album 50 volstaat om te zien dat hun laatste 4 albums moeiteloos de weg vonden naar de top 10. Bij ons zijn ook de reacties op hun nieuwste cd ‘Open’ unaniem positief. “Het is fijn dat het publiek de muzikale evolutie die wij als band hebben doorgemaakt, weet te smaken. Als je er toch een etiket op zou willen kleven, dan is ‘toegankelijke Nederpop’ misschien wel de beste keuze”, zegt Simon Keizer.

 

The Dream

 

Naast het muzikale, weten de boys next door zich ook geweldig te amuseren, zeker wanneer ze op stap zijn met hun Volendamse dorpsgenoot, vriend en gelegenheidsmanager Kees Tol. Na de Suid-Afrikaanse Droom, The Carribbean Dream en hun doortochten in Engeland en Ierland, kan je vanaf vanavond kijken naar The Dream Las Vegas. Voor de 2de keer zijn Nick & Simon op Amerikaanse bodem. Als kijker word je opnieuw meegezogen in de talrijke verhalen en ontmoetingen die ontstaan tijdens hun roadtrip van Los Angeles naar Las Vegas. Televisie om van te smullen, die je ook in Vlaanderen kan bekijken.

Hef het glas

Eind december was er veel commotie in een Nederlands café, waar Nick & Simon vier uur lang opgesloten zaten in een caféjukebox. Het filmpje en de reacties van de klanten, gedraaid met verborgen camera’s, werd veelvuldig geliked en -shared op de social media. Nick & Simon zingen niet alleen ‘Hef het glas’, ze doen dat ook letterlijk eind januari, wanneer ze te gast zijn op de 9 uitverkochte Vrienden Van Amstel Live! concerten. 

 

Meer info:

 

Wil je Nick & Simon aan het werk zien in Vlaanderen? Dat kan, want op 20 mei spelen ze in het Casino Kursaal van Oostende en op 11 juni spelen ze in deStadsschouwburg van Antwerpen. Tickets kan je reserveren via www.sherpa.be of op070/25.20.20 (Max. €0,30/Min).

Nick & Simon, The Dream Las Vegas, zie je elke woensdagavond om 20.30 uur op NP03 bij de AVROTROS.