Ian Thomas voelde zich vorige week humble toen Belle Perez, Eva De Roovere, Dana Winner, Sioen, Johannes Genard en Paul Michiels zich in zijn songs vastbeten in Liefde voor Muziek. Gemiddeld 654.000 kijkers (live +3) zagen hem aan het einde van de aflevering een traantje wegpinken. Sioen liet een grote indruk na op Ian met zijn bewerking van Walking On Air. Benieuwd welke muzikale verrassing Ian zelf in petto heeft in de derde aflevering van Liefde voor Muziek, waarin de songs van Sioen centraal staan.

 

De Gentse singer-songwriter en Buffalo-supporter Frederik Sioen schrijft al 15 jaar liedjes en heeft zes albums op zijn palmares staan. Tot zijn bekendste deuntjes behoren Cruisin en No Conspiracy At All. Nummers waarmee hij ook in Zuid-Korea wereldberoemd is. Een bijzondere band met Zuid-Korea heeft Sioen ook in zijn privéleven. Jaren terug vond hij de liefde bij een Koreaanse vrouw… die hij gewoon in Gent leerde kennen. “Als ik dan in Zuid-Korea ging optreden kwam haar biologische familie kijken. Ongelofelijk. Bijna een sprookjesverhaal”, vertelt hij in Liefde voor Muziek.

Belle Perez gaat op maandag 25 januari 2016 als eerste het podium op om zich aan een song van Sioen te wagen. “Ik moet eerlijk toegeven dat ik jouw repertoire niet heel goed kende”, geeft ze toe. “Maar bij één nummer had ik meteen een klik.” Belle steekt Cruisin, één van Sioens grootste hits én het muziekje uit een reclamespot met Gwyneth Paltrow, in een Spaans Bossenova-jasje. Met Fuera De Mi Piel als resultaat.

 

 “Ik heb gekozen voor Too Good To Be True, maar mijn song is wel helemaal anders geworden dan het origineel”, kondigt Ian Thomas al aan. “Het is écht een transformatie, maar ik vind het resultaat wel cool.” De nieuwsgierigheid is alvast gewekt bij Sioen. Paul Michiels kiest voor een punk-popcover van I’m Not Ready To Love You Like I Do. “David Bowie was plots terug”, merkt Sioen op. Johannes Genard verrast zijn muzikale vrienden opnieuw met één brok energie op het podium. Hij voorziet Hope For This Land van een donkere electro sound. “En ik zet mijn kap op om het extra dark te maken”, klinkt het bij Johannes.

 

Muziek, seks, eten en koersen: meer heeft Sioen naar eigen zeggen niet nodig om te overleven. Na een stevige koers op de – toeval of niet – Monti-Sion aan de zijde van Eva De Roovere, is het haar beurt om haar cover te brengen. Eva koos voor Johnny, Mary, Tommy & The Sun: een nummer over drie verschillende mensen die op dezelfde mooie plek terechtkomen. “Ik ben er jaloers op. Dit is zó mooi en helemaal mijn stijl”, reageert Dana vol verbijstering.

Na Eva is het de beurt aan Dana zelf om opnieuw voor een kippenvelmoment te zorgen. Zij draagt No Conspiracy At All op aan alle mensen die het moeilijk hebben op de wereld. “En dat we allemaal een beetje mogen dromen, vooral diegenen die het moeilijk hebben.” Een mooie boodschap en een mooie cover die iedereen met een krop in de keel achterlaat.

En dan is het aan Sioen zelf om ‘zijn’ aflevering af te sluiten met een bijzondere tribute. Hij brengt een nummer van zijn jeugdidool PJ Harvey, de eerste vrouwelijke artieste die hem omver heeft geblazen.