Deze ochtend zijn ze als team vertrokken naar hun bestemming in Zuid Spanje om er enkele song in een eigen versie te steken.Stan Van Samang die het dance-repertoire van Kate Ryan onder handen neemt. Tom Helsen die zijn interpretatie geeft van de songs van Slongs Dievanongs. Christoff die zich waagt aan de rocknummers van Guy Swinnen. Stan, Slongs, Kate, Tom, Christoff en Guy hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl. Hun liefde voor muziek is hun grote gemene deler. 

In elke aflevering van Liefde voor Muziek staat één van de zes artiesten centraal. De anderen nemen zijn/haar bekendste songs en meest gekoesterde nummers onder handen en brengen er eigenzinnige, nieuwe versies van in hun eigen stijl. Altijd live, vaak verrassend en geregeld ontroerend.

De artiesten zetten de nummers van de anderen naar hun hand en stellen zich zo best wel kwetsbaar op. Het is immers niet niks om een hit een ander jasje te geven in aanwezigheid van de originele uitvoerder. Dat deze zes ook over muziek -hun bindmiddel- in de meest brede zin van het woord zullen babbelen, daar bestaat geen twijfel over. Want achter elk goed nummer schuilt een goed verhaal, elke artiest heeft wel een emotionele band met een bepaalde song, en allemaal hebben ze op een bepaald moment de klik gemaakt om voluit voor hun muziek te gaan.


‘Liefde voor muziek’ vanaf 23 maart 2015 te zien bij VTM