Koen Crucke sluit verjaardagsjaar af in duo met David Vandyck.Dit jaar viert Koen Crucke 50 jaar op de planken. Een feestjaar waarbij Koen naast een 3-dubbel album, een succesvolle zomersingle en een verjaardagsconcert in de Bijloke van Gent kiest voor een niet-alledaags duet met David Vandyck. Onder het motto ‘classic meets pop’ kiezen Koen en David voor een compleet ander genre: de Amerikaanse swing naar het voorbeeld van Sinatra of Bublé. De

song ‘Jingle Bell Rock’ uit 1956 werd muzikaal vanonder het stof gehaald en kreeg een hedendaags big band-arrangement.

 

Koen: “David heeft alles in huis om een groot artiest te worden in Vlaanderen: hij heeft het talent en de looks en is een geweldig performer met een mooie stem die door velen nog ontdekt zal worden. David maakte voor het eerst een grote indruk op me toen ik hem in het Frans hoorde zingen op MENT TV. Hij bracht toen „La vérité‟, een Franse vertaling van de klassieker „Het kan niet zijn‟. Misschien ligt zelfs Frankrijk op de loer. Mijn besluit stond toen al vast: met dit talent van de nieuwe generatie wil ik mijn verjaardagsjaar feestelijk afsluiten!”

 

David: “Toen Koen me in het najaar van 2015 vroeg om samen te werken aan dit project was ik heel vereerd. Niet alleen is hij voor mij een grote tv-persoonlijkheid maar bovenal een fantastische zanger met een rijk muzikaal parcours. Meneer Spaghetti en zijn verschillende musicalrollen deden ons evenvergeten dat hij decennia lang dé coryfee van de Opera van Gent was. Ook scoorde hij de ene hit na de andere en was hij het gezicht van tv-klassiekers zoals „Zeg Eens Euh‟, „Samson en Gert‟ en „Tijdvoor Koen‟. Koen Crucke is een echt icoon dat bij verschillende generaties heel veel herinneringen oproept. Samenwerken met Koen is voor mij het mooiste geschenk onder de kerstboom dit jaar.”