John Terra timmerde het voorbije jaar aan een comeback om U tegen te zeggen. De zanger heeft z’n grote bewondering voor de Amerikaanse singer-songwriter Neil Diamond nooit onder stoelen of banken gestoken, hij droomde al geruime tijd om ooit aan de slag te kunnen gaan met het werk van Neil.  De sterke refreinen, de eenvoudige begeleiding, het stevige koorwerk en de close-harmony samenzang is wat John vooral aanspreekt in zijn nummers. Het oeuvre van Neil Diamond inspireerde trouwens al verschillende artiesten. Zo heeft o.a. Christoff de hit ‘Sweet Caroline’ aan de Amerikaanse singer-songwriter te danken.

In de zomer van 2015 lanceerde John de allereerste single uit z’n op dat moment te verschijnen nieuwe album ‘John Terra Zingt Neil Diamond’. ‘Neem Me Mee’ is een Nederlandstalige bewerking van Diamond’s ‘Desiree’; een hit uit 1977. “De tekst werd geschreven door Geert Vanloffelt van ‘De Geest’ en wijkt af van het originele ‘Désiree’maar het idee van de tekst sprak me meteen aan en de tekst ‘bekt’ goed, iets wat niet altijd zo vanzelfsprekend is in het Vlaams… Het is een stevige versie geworden, ik heb er echt m’n hart en ziel in gelegd”, aldus John.

De tweede single ‘Ik Moet Wel Geloven’ werd begin November vorig jaar gereleased, een frisse uptempo-song uit het rijke repertoire van John’s idool. “Ik ben uitermate tevreden over het resultaat en het geeft opnieuw een juiste indruk van de rest van het album: gebeitelde songs met Vlaamse vertalingen van Neil Diamond‘s grootste hits. Ik wilde de originele sfeer van de opnames zo goed mogelijk benaderen, daarom werd er opnieuw geopteerd voor live muzikanten om zo getrouw mogelijk de oorspronkelijke arrangementen te respecteren. Ik herleefde de sfeer van de gouden dagen in de studio met live muzikanten en hoewel ik helemaal niet wars ben van synthesizers en programmeerbare mogelijkheden voelde ik dit toch aan als een verademing tussen het elektronische en soms plastic geweld”, zegt de trotse zanger.

 

De dere single ‘Welkom Rosie’, een bewerking van Diamond’s ‘Cracklin’ Rosie’ verscheen pas begin deze maand en is het huwelijk van een catchy, dynamische melodie en arrangement met een tekst die uitnodigt om van het leven te genieten. “‘Cracklin’ Rosie’ was mijn eerste kennismaking met het repertoire van Neil Diamond", aldus John, "Sindsdien is mijn bewondering voor z’n liedjes nooit verdwenen – integendeel: mijn nieuwe full CD is daarvan een ultiem bewijs en zo zal een lang gekoesterde jongensdroom werkelijkheid worden”.

 

Naast de 3 reeds verschenen singles bevat het nog 9 topsongs van formaat. De productie van het album was in handen van Marty Townsend (Blue Blot), alle stemmen werden opgenomen door Andres Algaba bij Motormusic en voor de opnames en mix werd beroep gedaan op Peter Bulkens bij Rockstar Recordings. Het geheel werd nadien netjes afgemastered door Steven Maes bij Motormusic. Alle nederlangstalige teksten zijn van de hand van Geert Vanloffelt (De Geest) en/of Susy Baels. Voor de albumfotografie stond niemand minder dan Koen Bauters achter de camera want ook daar is de gelijkenis met Neil Diamond nooit ver af.

 

 "Het overstijgt mijn droom dat Vlaamse Sterren/CNR me de kans gaf om deze productie te kunnen verwezenlijken”, aldus John, “Ik ben enorm trots op het resultaat dat we hebben bereikt, ik had het niet mooier kunnen dromen.”

 

Meer info:

 

Het album ‘John Terra Zingt Neil Diamond’ waarnaar John een volledig jaar toe werkte verscheen op vrijdag 25 maart op het ‘Vlaamse Sterren’ label van CNR Records.