Recent verscheen de nieuwe CD van Johan Verminnen, "Tussen een glimlach en een traan" met daarop 15 liedjes die de ruggengraat vormen van een nieuwe concertreeks. Wie Verminnen niet kent, kan hem via deze cd leren kennen. En wie hem wel kent, zal zich in dit album misschien herkennen, want liedjes vertellen alles over de maker.

De cd werd uitgegeven bij Team for Action, het label van Johans Waalse vriend Pierre Rapsat , die helaas te vroeg overleed.

 

Ik vertaalde trouwens één van zijn mooiste songs ‘Les rêves sont en nous’ en dat werd ‘Alle dromen zijn van ons’. Ook Jan Savenberg (schrijver van Clouseau-hits als ‘Daar gaat ze’) reikte mij twee prachtige nummers aan, waarvan ik wou dat ik ze zelf geschreven had.

De andere liedjes schreef ik meestal in Oostende, waar ik een kraaiennest (eigenlijk een ‘meeuwennest’) heb om inspiratie op te zoeken. De bekende tekenaar en graficus hugo Ké verzorgde het hoesontwerp in zijn onnavolgbare stijl en illustreerde op passende wijze de inhoud van de liedjes. De meeuwen en de zee zijn nooit veraf!