Jeronimo met een cover de zomer in!

Jeronimo vertelde het Mediashoot al bij de release van zijn vorige single ‘Sing it right back’: “Jullie zullen deze keer geen jaar moeten wachten op een nieuwe single!” en hij houdt woord!

De Nederlands-Braziliaanse zanger heeft voor zijn nieuwe single gekozen om een remake te maken van ‘Self Control’, de gigantische hit van Raff en Laura Branigan uit 1984. 


De song ‘Self Control’ werd geschreven door de Italiaanse artiesten Raff en Bigazzi en stond op het debuut album van Raff. Zijn mede auteur Bigazzi had echter net een nummer 1 hit in Amerika gehad met Laura Branigan met de song ‘Gloria’ en dus besloot hij om Laura ook ‘Self Control’ aan te bieden. De beide versies kwamen vrijwel gelijktijdig in de meeste landen van Europa uit en bestormden gezamenlijk de hitparades, waarbij zij zelfs wekenlang vochten om de eerste en tweede plaats in een aantal grote landen. Van beide versies werden er in 1984 ruim 4 miljoen (ieder!) verkocht, een geweldig succes voor de auteurs.


Jeronimo zijn manager Charly Prick was indertijd ook de manager van Laura Branigan voor Europa en dus bekend met de kracht van de song. Hij stuurde Jeronimo met de producers Quesi Anim en Rutti Kroese de studio in om ‘Self Control’ opnieuw op te nemen. Het resultaat is een aanstekelijke hedendaagse single geworden die ongetwijfeld bij vele radiostations hoog op de playlist gaat komen.


Meer info: 


‘Self Control’ kan je nu downloaden op iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/self-control-single/id1017754989