Met haar nieuwe single ‘Duizend en één nacht’ raast Lindsay – samen met de populaire volkszanger Jan Smit – alweer aan hoge snelheid door de hitlijsten. In deVlaamse Ultratop 50 staat het duo, twee weken na de release, op #7 genoteerd en inDe Vlaamse Top 10 van Ment TV kampeert het prachtige gelegenheidsduet inmiddels op nummer één in de lijst.

 

Voor Lindsay is de nieuwe single ‘Duizend en één nacht’ de voorbode van haar 6destudioalbum ‘Dichtbij’, dat begin augustus verschijnt. De titelsong voor het album is net als de actuele single geschreven door Jan Smit. Lindsay:


In een gesprek met Jan heb ik hem verteld over de plannen rondom het nieuwe album. Het moet een cd worden die vooral dichtbij mijn fans en mijn publiek staat. Jan vroeg mij of de titelsong al klaar was, waarop ik neen zei, en een paar uur later zat er een demo in mijn mailbox. Jan voelt mij perfect aan als mens en als liedjesschrijver. Ik ben erg gecharmeerd van de dingen die hij zelf uitbrengt, maar ook van de zaken die hij voor mij geschreven heeft.

Ons duet ‘Duizend en één nacht’ is daar een mooi voorbeeld van, net als de titelsong van het album ‘Dichtbij

In aanloop naar de release van Lindsay haar nieuwe album, heeft de zangeres een paar weken geleden ook een oproep geplaatst naar het publiek, en die was meteen goed voor een ware mailstorm. Lindsay: “Klopt. Aanleunend bij het ‘Dichtbij’ gegeven, heb ik de vraag gesteld aan mijn fans op welke onderwerpen en verhalen mijn nieuwe liedjes geïnspireerd moeten zijn. Sommige mensen hebben mij liedjesteksten gestuurd, anderen hebben er dan weer voor gekozen om hun verhaal te vertellen. Wat dat laatste betreft, zijn de verhalen echt divers en uiteenlopend. Sommige zijn triest, hard en confronterend, omdat ze te maken hebben met verlies, anderen zijn dan weer compleet het tegenovergestelde en gaan over de vrolijke dingen in het leven.


Het meest gekke verhaal? Iemand die mij vroeg of ik een loflied kon maken voor haar dieren en in het bijzonder over haar goudvis. Het was een serieus voorstel van een echte dierenvriend en pas op, de gedachte van een lied te maken waarin je de liefde bezingt voor de dieren, vind ik zeker niet verkeerd.


Lindsay en Jan Smit zijn op woensdag 3 juni beiden van de partij in het Plopsa Theater in De Panne voor de MENT opnames van De Vlaamse Top 50. Voorafgaand aan de opnames krijgt Jan Smit als eerste mannelijke Nederlander een ster uitgereikt op de Story Walk of Fame.Meer info:


Foto: Rogier Jaarsma


De single van Lindsay & Jan Smit 'Duizend en één nacht' is te koop via iTunes.


https://itunes.apple.com/be/album/duizend-en-een-nacht-single/id987877563