John Terra en Bert Gielen werkten mee aan Ivann’s nieuwste single ‘Neem me mee’.

Een staande ovatie in een nagenoeg uitverkochte Antwerpse Stadsschouwburg, dat overkwam Ivann vorige maand toen hij schitterde als leadzanger in ‘The Edge Of Heaven, A Tribute To George Michael’. “Zonder pretentie en in alle bescheidenheid, mag het best gezegd en geschreven worden dat Ivann één van onze beste zangers is, zeker als je weet dat hij het podium deelde met, en complimenten mocht ontvangen van Lionel Richie, Paul Young e.v.a”, klinkt het in de wandelgangen van de showbizz. 

 

Naast zijn meertaligheid, heeft Ivann ondertussen ook al een indrukwekkende solocarrière opgebouwd in het Nederlands. De droom van Vlaanderen’s bekendste rolstoelatlete Marieke Vervoort ging dankzij Ivann in vervulling, want zij kreeg een gastrol in de clip van zijn hitsingle ‘Ik geloof in jou’. Met 50.000 YouTube-views en een Top 10-chartnotering in de Vlaamse Ultratop 50, was ‘Magneet' voor Ivann een schot in de roos. Ivann is een geboren entertainer-ondernemer, die zichzelf uitdaagt en opzoek gaat naar muzikale vernieuwing. Voor zijn nieuwe single ‘Neem me mee’ is hij productioneel nog een paar stappen verdergegaan door samen te werken met John Terra, tekstschrijver Steven Defraine, en producer Bert Gielen: “Ik ben voluit gegaan in de studio toen ik in mijn oren de muziek hoorde van deze Nederlandstalige uptempo popsong.

 

Bert heeft hem voorzien van een modern arrangement, inclusief een stemmodulatie die past bij het nummer”, zegt Ivann enthousiast. En net als bij de vorige single, heeft Ivann ook nu weer gezorgd voor een spectaculaire videoclip. “Die zijn we eind vorige week gaan opnemen in Nederland, samen met de Belgische kampioen jetski Niels Willems. Je kent hem misschien van zijn doortocht in Belgium’s Got Talent. Een straffe kerel die weet waar hij mee bezig is. Het was voor de cameramannen zweten en zwoegen om zijn stunts zo goed mogelijk in beeld te brengen. Zo snel ging het er aan toe.”

Afgeborsteld, tot in de puntjes verzorgd en super professioneel, dat is hoe Ivann zichzelf presenteert wanneer je met hem afspreekt, of wanneer hij op het podium staat. Ivann heeft een talenknobbel en kan dus vlot en moeiteloos overschakelen van de ene vreemde taal in de andere, maar toch kiest de Antwerpenaar er bewust voor om in het Nederlands muziek te maken. “Het is de taal die wij allemaal spreken en verstaan in het gebied waar we wonen”, zegt de Antwerpenaar. “Ik kan mijn gevoelens makkelijker uitdrukken in mijn moedertaal, dat is gewoon zo.

 

Mijn nieuwe single ‘Neem me mee’ past perfect in mijn repertoire. Ik had aan John Terra gevraagd om een liedje te schrijven dat ik in gedachte had. Samen met tekstschrijver Steven Defraine heeft hij dat schitterend opgepikt en kwam hij met een demo die perfect paste. Toen ik Bert Gielen, bandleider van Natalia en producer van heel wat artiesten, aansprak, was hij onmiddellijk enthousiast om het nummer op te nemen in de studio.”

Risico

Is ‘Neem me mee’ geen risico? “Neen”, zegt Ivann. “Het is altijd een uitdaging om mediamensen en het publiek te overtuigen als je met een nieuwe sound uitpakt, maar we hebben sterke argumenten. ‘Neem me mee’ is een verrassend nummer. Een liedje met niet alleen een mooie verpakking, maar ook met een stevige inhoud. Hoe meer je luistert, hoe meer je dingen ontdekt in de tekst en de productie. Innovatief, ja, dat was de bedoeling en dat maakt het voor mij als artiest ook spannend en net waarom ik zoveel hou van dit vak.”

Jetski-stunt!

Ivann houdt van spanning en sensatie, en dat laatste heeft hij letterlijk opgezocht toen hij de Belgische kampioen jetski, Niels Willems, contacteerde: “Ik zag Niels aan het werk in Belgium’s Got Talent en ik vond het toen al straf wat hij deed. Vorige week heb ik hem op het water uitgedaagd voor een jetski-race en hoe die afloopt zie je in de spectaculaire video. De cameraman heeft alleszins veel gevloekt, omdat hij alles goed in beeld wou brengen, maar het ging echt heel snel. Ik moet zeggen dat Lex de Groot en z’n team vakwerk hebben afgeleverd. Dit is misschien wel de beste videoclip die ik de laatste jaren heb gemaakt. Ik ben er heel trots op.”

De nieuwe single van Ivann ‘Neem me mee’ verschijnt vanaf vandaag op het label van VDM Producties, dat vanaf heden ook zijn management verzorgt.

 

Meer info:

De nieuwe single van Ivann ‘Neem me mee’ verschijnt vanaf vandaag op het label van VDM Producties, dat vanaf heden ook zijn management verzorgt.