De voorbije week stond zanger Ivann (34) als gezicht van Esthetic Aerlines in het middelpunt van de belangstelling en deze week doet hij er nog een schepje bovenop met zijn nieuwe Nederlandstalige popsingle ‘Magneet’. “Het nummer gaat over twee mensen die tot elkaar aangetrokken zijn, maar die door de afstand niet bij elkaar kunnen zijn. Dat verhaal vertellen we in de clip, waar bij aanvang een mysterieuze man mijn tegenpartij speelt”, zegt Ivann. Wie naar de clip kijkt, ontdekt dat het gaat om Johan Verstreken (51), die als geliefde op het einde zanger Ivann op de mond kust. Beiden willen met de clip een statement maken en homoseksualiteit bespreekbaarder maken. Voor Verstreken is het de eerste keer dat hij meespeelt in een videoclip. De Vlaamse politicus kwam onlangs uit de kast bij de voorstelling van zijn biografie ‘Met Gesloten Vuisten’.

 

Gerard Joling

 

Na jaren wisselend succes, heeft Antwerpenaar Ivann eindelijk zijn muzikale draai gevonden. Sinds hij begin dit jaar z’n eerste Nederlandstalige popsingle ‘Ik Kan De Hele Wereld Aan’ uitbracht, zit z’n carrière helemaal in de lift. Het liedje werd niet alleen z’n eerste nummer één hit, het leverde hem ook een massa complimenten op, waarbij hij zelf die van "Vlaamse Gerard Joling" het mooiste vindt. “Gerard heeft een sterke, uitgesproken persoonlijkheid waarmee hij opvalt. Hij is niet op z’n mondje gevallen en durft ook buiten de normale vakjes te kleuren. Het zijn allemaal dingen waar ik mij volledig kan in vinden.”

De voorbije week trok Ivann als gezicht van Esthetic Aerlines alle aandacht, maar toch ligt zijn focus in de eerste plaats niet op het agentschap voor plastische chirurgie en haartransplantaties, maar wel op de muziek. “Muziek is mijn leven. Geef mij een podium, geef mij een publiek en dan ben ik de gelukkigste mens ter wereld.”

 

Johan Verstreken

 

Dat muzikale geluk krijgt dezer dagen een verlengstuk met zijn 4de Nederlandstalige single ‘Magneet’, een vlotte popsong over twee geliefden die tot elkaar aangetrokken zijn, maar die door de afstand worden gescheiden. Het verhaal wordt verteld in een clip waar Vlaams Volksvertegenwoordiger Johan Verstreken de rol speelt van Ivann’s partner. “Toen ik de vraag kreeg om mee te spelen, heb ik onmiddellijk toegezegd. Waarom? Omdat ik gecharmeerd ben door het liedje, dat in het Nederlands wordt gezongen door iemand die al jaren een goede vriend van me is. Ik speel de mysterieuze, magnetische tegenpartij, die je doorheen de clip ontdekt.”

 

Statement

 

Met een warme kus beëindigen de Vlaamse zanger en de politicus de clip van ‘Magneet’. “Waarom zouden mannen elkaar geen kus of knuffel mogen geven? Het is inderdaad een statement, waarmee we duidelijk maken dat ook homoseksuelen zich magnetisch aangetrokken voelen tot elkaar. Gelukkig is de wereld geëvolueerd qua denken, maar mocht er nog een allerlaatste laagje bekrompenheid bestaan, dan willen we dat bij deze definitief laten verdwijnen”, zegt de “bambi” van Vlaanderen enthousiast.


Meer info:

 

Ivann’s nieuwe single ‘Magneet’ is vanaf nu digitaal te koop via iTunes. De clip, die vorige week in Antwerpen werd gedraaid, gaat deze week nog in première bij MENT TV en anne.