Met de derde vrijdag van november (Dag van de Plastische Chirurgie) in het vooruitzicht stelt de Vlaamse charmezanger Ivann (34) met Esthetic Airlines het eerste agentschap voor plastische chirurgie en haartransplantatie in Vlaanderen voor. Zijn reisbureau werkt hierbij nauw samen met de Turkse kliniek ‘Aesthetic Center’ die zich richt tot haartransplantaties en plastische chirurgie. Ivann: “Ik wil in de eerste plaats het taboe doorbreken rond haarverlies en plastische chirurgie. Door mensen wegwijs te maken in de wereld van plastische chirurgie en ze daarbij goed te adviseren, hoop ik patiënten die echt diepongelukkig zijn met hun uiterlijk te helpen.


Ivann kennen we momenteel vooral van zijn eerste Nederlandstalige single ‘Ik Kan De Wereld Aan’ die dit jaar op nummer 1 stond in de Vlaamse Top 10. Maar sinds oktober bewijst de zanger dat hij naast een goede entertainer, ook een bekwaam ondernemer is. Vier jaar geleden onderging Ivann zelf een haartransplantatie in Turkije. Hij is sindsdien een gelukkiger man, maar merkt nog steeds dat hij een uitzondering is, betreft het openlijk praten over plastische ingrepen. Uitgerekend daarom start hij uit zichzelf met het reisbureau Esthetic Airlines. Hierbij wil hij patiënten begeleiden van vertrek naar de Turkse topkliniek Aesthetic Center in Istanbul tot de terugkeer in België of Nederland. Momenteel werkt hij exclusief met Aesthetic Center omdat de kliniek verkozen is tot een van de drie beste klinieken in Turkije op het gebied van haartransplantaties en plastische chirurgie.


“Het is een kleine kliniek waar patiënten niet als bandwerk worden beschouwd en waarbij de kliniek de juiste diploma’s, oorkondes en certificaten kan voorleggen, uitgereikt door de Turkse overheid,” legt Ivann uit, “Bovendien is Aesthetic Center 40% tot 70% goedkoper dan de Belgische en Nederlandse klinieken en dit zelfs inclusief de reis. Met mijn agentschap ga ik hiermee in op de huidige federale problematiek van de te hoge loonkosten in België. Turkije kan door de enorm lage loonkosten en alternatieve werkwijzen voor privéklinieken de behandelingen veel goedkoper en professioneler aanbieden dan in België of Nederland!”


Dat er toch nog heel wat mensen zijn die hun bedenkingen hebben, begrijpt Ivann. Daarom reist de Vlaamse zanger af en toe mee naar Turkije om de patiënt persoonlijk te begeleiden. Tot hiertoe heeft hij zelfs al meer dan 40 vrienden en kennissen bijgestaan tijdens hun reis. Eveneens wil Ivann de chirurgen vier keer per jaar naar België laten overkomen voor lezingen, infosessies en om een vrijblijvende kennismaking te organiseren met potentiële patiënten. De eerste kennismaking vindt plaats op zaterdag 14 november en zondag 15 november 2015 in het Lindner Hotel te Antwerpen. Iedereen kan hierbij gratis (na de infosessie) terecht bij Ivann en/of bij een van de chirurgen op raadpleging.