“De kracht van I love the 90’s is dat we een party aanbieden waar er alleen maar muziek wordt gespeeld uit de jaren negentig. Onze duizenden bezoekers weten dat jaarlijks te appreciëren en daardoor zijn we ook uitgegroeid tot de grootste 90’s party van Europa. Ook voor de komende editie houden we die lijn aan, want we merken dat ons publiek blijft verjongen. Meer dan ooit herontdekken jonge mensen de muziek én de sfeer van de 90’s, en daarvoor zijn ze bij ons aan het juiste adres.”, klinkt het bij de organisatoren.

 

Er is een goede reden waarom 2 Fabiola voor het 2de jaar op rij op de affiche staat. “Wij vieren dit jaar ons 20-jarig bestaan en waar anders dan in Limburg, op I love the 90’s, kunnen we zo’n feestjaar beter inzetten. We gaan twee speciallekes doen op het podium, maar uiteraard spelen we ook onze klassiekers van twingtig jaar geleden; ‘Lift U Up’, ‘Freak Out’, ‘The Magic Flight’, dat staat allemaal op onze setlist”, zegt Pat Krimson enthousiast battle.

 

Er gaat op zaterdag 9 april ook echt gebattled worden in de Ethias Arena, want twee iconische groepen uit de jaren negentig komen samen om elkaar uit te dagen in een muzikaal gevecht. Voor Absolom (‘Secret’, ‘Fucking Baby Boomers’) stappen zangeres Pascale Feront en producers Christophe Chantzis en Jimmy Goldschmitz in de muzikale ring. Zij nemen het op tegenAstroline zangeres Kathleen Goossens en producer Peter Luts, die met o.a. ‘Feel The Fire’ en ‘Smiling Faces’ niet zullen onderdoen.

 

Internationaal

 

Uiteraard zet de grootste 90’s party van Europa ook in op internationale kleppers. N-Trance (‘Staying Alive’) is er voor het eerst bij. Zij krijgen het gezelschap van de dé ultieme 90’s bands Snap (‘The Power’, ‘Rythm Is A Dancer), 2 Brothers onthe 4th Floor (‘Dreams) én Culture Beat (‘Mister Vain’, ‘Got To Get It’).

“We hebben nog een straffe headliner gestrikt die we voor het eerst verwelkomen in Hasselt. Wie luistert naar de 90’s week op Q-music en ons volgt op Facebook, komt de naam als eerste te weten”, zegt Kris Bloemen namens de organisatie.

 

Meer info:

 

I love the 90's - The party vindt plaats op zaterdag 9 april 2016 in de Ethias Arena van Hasselt, met o.a Snap, Absolom Vs Astroline, 2 Fabiola, Bonzai All Stars, N-Trance, 2 Brothers on the 4th Floor, Culture Beat en Ward. www.ilovethe90s.be of  070/345.345 (Max. €0,30/Min)