Tijd... Het is een rekbaar en vluchtig begrip.  Wat doet ‘tijd’ met mensen?  Als we die vraag van toepassing maken op Herbert Verhaeghe, kunnen we alleen maar vaststellen dat ‘tijd’ hem als artiest beter maakt.  In 2014 bracht hij het album ‘Kleur’ uit; een plaat die vol stond met muzikale pareltjes.  Ondertussen zijn we twee jaar verder en heeft de ‘tijd’ Herbert geïnspireerd tot het maken van een nieuw album waarin hij opnieuw alle facetten van het leven bezingt.  Maar anders dan bij ‘Kleur’ durft Herbert met ‘Tijd’ andere muzikale wegen bewandelen.  Net dat maakt van ‘Tijd’ een apart album. 

 

Herbert Verhaeghe bracht z’n eerste album ‘Verlangen’ uit in 2009, precies 7 jaar geleden.  Het album is een eerste, schuchtere poging van Herbert om een talent, wat al lang in hem schuilt, te delen met de buitenwereld.  Het album wordt goed onthaald en Herbert put er kracht en doorzettingsvermogen uit om verder te bouwen aan de muzikale weg die hij is ingeslaan.

Juni 2013.  Herbert brengt ‘BijZoNder’ uit.  Op het album staan twaalf bewerkingen van de Volendamse groep BZN.  Herbert en z’n producer Peter Keereman zorgen ervoor dat elk van de twaalf nummers de nodige eer worden aangedaan.  De fans smullen ervan want de singles ‘Yo te amo’, ‘Ik voel me zo’, ‘Vroeg of laat’, en ‘Manuela danst’ worden luidkeels meegezongen, en pieken in heel wat hitlijsten.

 

Precies een jaar later komt ‘Kleur’, Herberts derde studio-album, uit.  Het album gaat als zoete broodjes over de toonbank en in een mum van tijd worden er van ‘Kleur’ duizenden exemplaren verkocht.  Op het album staan covers van Benny Neyman, BZN en Mireille Mathieu... maar Herbert laat op ‘Kleur’ ook eigen werk aan bod komen. 

In het voorjaar van 2015 brengt Herbert ‘Déjà Vu’ uit.  Het nummer laat een ander geluid horen; een andere Herbert.  Gemotiveerd door de positieve reacties van z’n vele fans, besluit hij op de ingeslagen weg verder te gaan.  Ook producer Peter Keereman is voor het idee gewonnen en stilaan groeit het idee om een nieuw album te maken dat anders zal zijn dan ‘Verlangen’, ‘Kleur’ en ‘BijZoNder’.  Tussen het eerste album en het nieuwe zit er dan ook heel wat ‘tijd’... ‘Tijd’ die ervoor gezorgd heeft dat Herbert op artistiek vlak kon groeien.

 

Meer info:

 

Vanaf vandaag ligt het nieuwe album van Herbert in de winkels.  De single ‘Topmoment’ liet al vermoeden dat Herbert een nieuwe richting was ingeslagen; het album zal dat helemaal bevestigen.  ‘Tijd’ zorgt ervoor dat mensen groeien.  Artistiek is dat voor Herbert zeker het geval.  Ook zijn producer Peter Keereman haalde alles uit de kan om van ‘Tijd’ een waar pareltje te maken; een album waar ze beiden – terecht – trots op kunnen zijn.