Afgelopen woensdag 30 december trad Helmut Lotti op in een uitverkochte Roma waar hij voor het eerst zijn nieuw album ‘Faith, Hope & Love’ integraal live bracht, onder begeleiding van zijn band én een groot orkest.  Dit concert wordt morgen, zondag 3 januari om 12u05 uitgezonden op Één (VRT).

Na afloop van het concert en de bijhorende televisie opname was HELMUT LOTTI –die bekend staat als een groot zelf-criticus- laaiend enthousiast en zei hij over het optreden dat dit “het beste is dat ik ooit op een podium heb gedaan!". 

Met dit concert brengt Helmut ooo een boodschap van eenheid en verdraagzaamheid in tijden waarin dit niet vanzelfsprekend is.  Hij was dan ook vereerd dat hij de 3 grote wereldbeschouwingen op die bewuste avond kon samenbrengen, vertegenwoordigd door imam Nordine Taouil, rabbijn Aaron Malinsky en priester Rudi Mannaerts.

 

 Op zijn nieuwe album ‘Faith, Hope & Love’ presenteert Helmut Lotti zijn kunnen als performer in optimale omstandigheden. De plaat is nauwgezet gemodelleerd naar de straffe zanger en de geboren entertainer die hij is: tijdloos materiaal met een maximaal live-gevoel. De nummers werden opgenomen met een klein combo o.l.v. top producer Wouter Van Belle en later rijkelijk aangekleed door arrangeur Andrew Powell (Kate Bush, John Miles, Al Stewart) en het London Philharmonia Orchestra.

 

De leidraad was de sound van Elvis Presley in 1968, en dat hoor je: ‘Faith, Hope & Love’ heeft de kracht en de grandeur uit die periode. Het is een plaat met body en soul, en natuurlijk met Helmut Lotti als grote revelatie.  ‘Faith, Hope & Love’  

 

Meer info:

 

 Deze is beschikbaar op iTunes, Apple Music, Spotify, Deezer en bol.com