Amper 15-jaar is het nieuwe talent Gilles Simoens, op vrijdag 29 juli stelde hij in Brouwerij Roman zijn nieuwste single 'Wat een nacht voor. Met zijn nieuwe manager 'Patrick Vandewattijne' hoopt hij nu een professionele zangcarrière uit te bouwen. Gilles Simoens vertolkt tijdens optredens vooral bekende covers en kiest daarbij steevast voor ambiancemuziek Gilles Simoens vertolkt tijdens optredens vooral bekende covers en kiest daarbij steevast voor ambiancemuziek.

Zijn nieuwste single  ‘Wat een Nacht’ is een bewerking van een Elvis-nummer waarvoor Henk van Broekhoven de Vlaamse tekst voorzag. 

 

Gilles Simoens, zoon van de Oudenaardse schepen Peter Simoens en provincieraadslid Vera De Merlier, werkte zich eind 2014 in de kijker toen hij de nokvolle feesttent in Etikhove op haar kop zette. "Intussen heb ik al op ruim 100 optredens achter de rug. Eén van de hoogtepunten was mijn optreden op de Adriaen Brouwerbierfeesten." Met de nieuwe single 'Wat een nacht', een cover van 'What a night' van Ricky Gordon, werkt hij verder aan een eigen repertoire. 

 

 

Meer info:

 

In 2013 stelde Gilles een schriftelijke vraag aan alle ministers, partijvoorzitters en verschillende parlementairen m.b.t. de opkomstplicht bij verkiezingen in België. Hij vroeg hen waarom het niet mogelijk was om een "opkomstrecht" in te voeren, en dit vanaf 16 jaar (i.p.v. nu vanaf 18 jaar). Hierdoor werd hij opgemerkt door diverse lokale en nationale media-kanalen. Zo onder meer werd hij gevraagd om deze vraag te stellen in het radio-programma "De Zoete Inval" van Luc Appermont.

Ook volgde een cameraploeg van de VRT Gilles een ganse dag voor het programma "Iedereen beroemd" (intussen reeds meer dan 41.000 keer bekeken). Vele positieve reacties volgden hierop.

Daarna zijn reeds heel wat studenten langsgekomen voor het maken van een eigen reportage als schoolopdracht. Op YouTube plaatste hij ook reeds heel wat filmpjes waarin hij diverse liedjes zingt. Zo is het lied 'Sweet Caroline' intussen reeds meer dan 25.000 keer bekeken.

 

Nadat hij zijn eerste single 'Meisje van de Markt' reeds mocht voorstellen bij Radio Brouwer te Oudenaarde, bij Radio Media te Kluisbergen en bij Radio Delta te Geraardsbergen, heeft hij op 11 juli 2016 zijn debuutoptreden gedaan voor de opnames van Men-TV te Lebbeke, alwaar hij zijn derde single 'Wat een nacht' heeft gezongen.

 

Op 17 juli 2016 heeft hij voor het eerst deelgenomen aan de Vrolijke Vriendenbus van Familyradio te Pittem, alsook op 26 juli 2016 voor diezelfde Vrolijke Vriendenbus te Middelkerke.