De nieuwste trend Virtual Reality, die het mogelijk maakt om 360 gradenvideo's te beleven is “hot” en dat is ook Studio 100 niet ontgaan. Studio 100 speelt in op deze trend en heeft voor het eerst enkele 360°clips geproduceerd in samenwerking met jonge start-up Yondr. N.a.v. het gloednieuwe seizoen van Ghost Rockers dat start op 9/11 op Ketnet stellen we dan ook vandaag in primeur 3 videoclips van Ghost Rockers in 360° voor op het Ghost Rockers YouTube-kanaal. Mila, Jonas, Charlie, Alex en Jimmy, de helden van Ghost Rockers brengen hun fans als het ware in de virtuele wereld met deze nieuwe 360° videoclips. Surfers kunnen op een computer met hun muis 360 graden navigeren in de concertclips Billy, Sabotage en Ghost Rockers. Gebruikers van een mobiel toestel kunnen door hun toestel te bewegen andere kijkrichtingen ontdekken. Wie het popconcert van de Ghost Rockers in Petrol in Antwerpen op een unieke manier wil herbeleven kan vanaf nu genieten van deze bijzondere videoclips. 


Meer info:


Bekijk hier de 360° videoclips

(Enkel te bekijken via Chrome browser op desktop. Mobiel kan je de clips enkel via de YouTube app bekijken en dus niet in een browser): 

Sabotage: https://www.youtube.com/watch?v=aqkK7HLAWOc

Billy: https://www.youtube.com/watch?v=f-frSHq5A14

Ghost Rockers: https://www.youtube.com/watch?v=v_TaSQXsioc


Anja Van Mensel – CEO Studio 100: “We hechten veel belang aan de sterke aanwezigheid van Studio 100 in het digitale landschap. Het investeren in online content voor onze meer dan 50 YouTube-kanalen is hier een succesvol voorbeeld van, want deze content werd het afgelopen jaar duidelijk gesmaakt door het jonge volkje. In het voorbije jaar werd er inmiddels 1.5 biljoen minuten aan Studio 100 content gekeken op YouTube. Dit staat gelijk aan 3000 jaar. Bovendien vonden meer dan 286.000 abonnees afgelopen jaar al hun weg naar één van hun favoriete Studio 100 figuren op YouTube. Door o.a. te investeren in het gebruik van innovatieve technieken zoals de 360° videoclips van Ghost Rockers willen we deze positieve koers blijven varen.”


Nieuwe afleveringen Ghost Rockers

Vanaf maandag 9/11 start op Ketnet het nieuwe seizoen van Ghost Rockers . Mila, Jimmy, Alex en Charlie zien elkaar terug op het DAM. De Ghost Rockers zijn een succes, maar tot hun verbazing daagt Jonas niet op voor hun concert. Mila krijgt plots een nieuw nummer door van de Freebirds. Hier is meer aan de hand…


Ma t/m do om 18.10u. op Ketnet

Virtual Reality

360 graden video en VR  worden steeds meer ingezet. Virtual Reality is een nieuwe manier van communiceren, de betrokkenheid vertaalt zich van zien naar beleven. Door de multichannel inzet (web, social, app, mobile en VR brillen) worden er steeds meer mensen bereikt op een unieke manier. Een 360° video dompelt je als het ware onder in een virtuele realiteit, het lijkt alsof je echt ter plekke bent omdat je 360 graden kan rondkijken. De beelden worden opgenomen met een speciale camera en dat zorgt voor een unieke beleving van de kijker. 


Over Yondr

Yondr is een Vlaams bedrijf dat inzet op 360 graden video’s. Yondr is een full service bedrijf, met hun enthousiasme, ervaring en passie hebben ze op korte tijd mooie referenties verzameld. De jonge onderneming werd vorig jaar opgestart en ze werkten intussen al samen met enkele grote merken als Decathlon, Etixx - Quick-Step, New Balance en nu dus ook met Studio 100. Yondr is razend ambitieus, ze willen dé referentie worden op vlak van 360 graden videocontent. Daarom openden ze ook een kantoor in New York, om ook op de Amerikaanse markt voet aan grond te krijgen. Voor meer informatie kan je op hun website terecht (www.theyondr.com) of op hun facebookpagina (https://www.facebook.com/theyondr).