Na z'n schitterende overwinning in 'De Beste Zangers Van Nederland' (cfr 'Liefde Voor Muziek' in Vlaanderen) afgelopen zomer, heeft Frans Duijts opnieuw reden tot feesten. De populaire Tielse volkszanger staat 10 jaar op de planken en dus mag ook een ultieme Frans Duijts-verzamelaar niet ontbreken! Op ‘10 Jaar (Mijn grootste hits tot nu toe)’ serveert vrolijke Frans natuurlijk z'n klassiekers 'Jij denkt maar dat je alles mag van mij', 'Morgen is pas morgen', 'In ons café' en 'De allerlaatste is van mij', maar er werd ook nieuw werk én enkele nummers uit 'De Beste Zangers van Nederland' toegevoegd.


Naast zijn werk bij het familie sloopbedrijf Duijts, toerde Frans door het land als imitator van zijn grote held André Hazes. Het was voor Frans een stiekeme droom om het ooit met eigen repertoire te proberen. Eind 2005 bracht hij het door Pierre Kartner geschreven nummer ‘Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij’ uit, dat tot op de dag van vandaag nog steeds één van zijn grootste hits is.


“Als ik terugdenk aan de beginjaren, dan krijg ik een lach op mijn gezicht. Mijn doorbraak was mijn allereerste Tv-optreden tijdens ‘De Zomer Voorbij’. Jan Smit belde me op, omdat zijn chauffeur en vriend Ome Cor gek was van mijn nummer ‘Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij’. Hij vroeg me of ik dit wilde komen zingen op Mallorca, waar ze op dat moment opnames aan het maken waren”, vertelt een enthousiaste Duijts. “Eerst geloofde ik niet eens dat ik Jan echt aan de lijn had! De rest is historie. De mensen hadden na mijn passage op TV een gezicht bij het nummer en de boekingen liepen in sneltreinvaart binnen.

Daarna heb ik alleen maar mooie momenten in mijn carrière mogen beleven”.

Inmiddels is Frans Duijts uitgegroeid tot een zeer graag geziene artiest in Vlaanderen en Nederland en verkocht hij er de afgelopen jaren in totaal meer dan 150.000 albums.  Zijn album ‘Alles met je delen’ stootte zelfs Bruce Springsteen van de nummer 1 positie in de charts in Nederland, terwijl Springsteen in de rest van de wereld wel op nummer 1 stond.


Meer info;


Frans Duijts - '10 Jaar (Mijn grootste hits tot nu toe)', een fantastisch muzikaal overzicht van 1 decennium Frans Duijts, is nu fysiek verkrijgbaar en te koop via iTunes!


Tracklist:


1. Jij denkt maar dat je alles mag van mij

2. In ons café (duet met Django Wagner)

3. Morgen is pas morgen

4. Lieveling

5. Komt er voor mij ook een dag

6. Ik mis je

7. Blijf vannacht bij mij

8. Samen op het strand

9. Ik ben gelukkig met jou

10. Zeven dagen zonder jou

11. Huil niet om mij

12. Lach en leef je dromen

13. Heaven (uit: De Beste Zangers Van Nederland)

14. Het is over (uit: De Beste Zangers Van Nederland)

15. Nee, niet zeggen hoe ik leven moet

16. Ik laat je nooit meer gaan

17. De allerlaatste is van mij

18. Ga maar vast slapen

19. Elise

20. Het mooiste in je leven