Elke Taelman, de sympathieke Vlaamse zangeres uit Lier, begon haar zangcarrière in 2008 toen ze meedeed aan de liveshow van het bekende tv-programma “Can You Duet”. Bovendien werd ze tweede in de zoektocht naar de nieuwe zangeres van Lasgo in de wedstrijd ‘Let’s Go Lasgo’.

 

Het daaropvolgende jaar won ze, met Bart Kaëll als mentor, de tweede Muziekklas van Radio 2 in de afdeling ‘meezingers’. In 2012 besloot Elke dat het tijd werd om haar eerste single “Een Hemels Gevoel” te lanceren. Dit deed ze toen al onder begeleiding van manager Patrick Vandewattijne, die haar drie jaar geleden ontdekte. Elke was een graag geziene gaste in verschillende muziekprogramma’s zoals Vlaanderen Muziekland, Annes Café en De Vlaamse Top 10 op Ment TV. .

 

Eind 2012 kwam haar tweede single ‘Jij Bent Zo Anders’ uit. Beide singles kenden een succesverhaal en werden opgevolgd door enkele andere toppers. “Zolang Er Dromen Zijn” en “Ik Zie De Zon” zijn nummers die uiteraard niet ontbreken op haar debuutplaat.Elke’s harde werk wierp zijn vruchten af want in 2014 werd ze gevraagd om op het Schlagerfestival op te treden. Die kans greep ze dan ook met beide handen. 

 

Vandaag verschijnt dus haar langverwachte debuutalbum ‘HEMELS’, geproduced door de Nederlander Manfred Jongenelis. Naast de 7 singles die al verschenen, staan er nog 6 andere nummers op de tracklisting, enkele nieuwe originele songs en een paar leuke bewerkingen van gekende hits. En tot slot zit er nog een leuke verrassing in dit album want op de tracklisting staat ook eenschitterend duet met niemand minder dan Romeo Chris van Tongelen.