Muzikant, singer-songwriter, humorist, gevoelsmens en bovenal een echte gezinsman en trotse vader van vier kinderen: Tom Helsen is het allemaal. In de vijfde aflevering van Liefde voor Muziek op maandag 20 april 2015 staan zijn grootste hits centraal. Een aflevering waarin de emoties hoog oplaaien en waarin Christoff  diep gaat in een nummer gericht aan zijn ex-vriend.Niels.


Je weet het waarschijnlijk niet, maar ik heb de laatste maanden heel veel aan jouw muziek gehad”, vertrouwt Christoff Tom toe. Ik kom uit een 'relatiebreuk' en jouw muziek heeft mij echt geholpen. Ik ga een nummer brengen waar ik altijd naar teruggreep en heb er iets persoonlijks van gemaakt.


Iets wat ik eigenlijk nog wou zeggen tegen Niels. Ik heb het gevoel dat ik het met dit nummer volledig kan loslaten”, aldus Christoff. Hij brengt met Vaarwel een heel eigen versie van Tom Helsens Goodbye.

Ook Kate Ryan kiest deze week voor een ingetogen nummer. Geen vette beats, geen stevige dance tunes, maar wel een pure stem begeleid op piano. Ze brengt haar eigen interpretatie van Change Yourself. Guy Swinnen doet dan weer zijn ding met Home, de song die Tom Helsen in 2008 schreef voor Music For Life. Hij is razend benieuwd naar wat Guykes zal doen met zijn liekes. Die heeft een bijzondere Led Zeppelin-sound in gedachten.


Stan Van Samang windt er in Liefde voor Muziek geen doekjes om: hij is een grote fan van Tom Helsen. Hij doet zijn eigen ding met I Am, het gevoelige nummer dat Helsen schreef voor Barbara Dex. Slongs Dievanongs verrast Tom Helsen met een lied dat veel voor hem betekent: Sun In Het Eyes. Niet alleen de hit die zijn carrière van de grond heeft getild, maar ook een mooie ode aan de liefde van zijn leven. Slongs stuit echter op één probleem: “Die tekst bestaat uit 8 woorden… Of 8,5”.

Tussen de muziek door zien we Tom Helsen aangemoedigd door Christoff en Stan aan zijn conditie werken, schotelt hij Christoff een heerlijke ‘spaghetti polonaise’ voor en spreekt hij openlijk over datgene wat hem het dierbaarst is in het leven: zijn gezin.


Meer info:


Maandag 20 april wordt zeer emotioneel voor de kijkers met het nummer dat Christoff gaat brengen,

in het program 'Liefde voor Muziek' op vtm.