Vlak na haar deelname aan de één-reeks ‘Zo is maar één’ bracht finaliste Charlotte Therssen, die trouwens al haar teksten zelf schrijft, enkele opmerkelijke nummers uit zoals ‘Gat in mijn agenda’ en ‘Onder de tafel’. Daarmee klom ze onder meer in de Vlaamse top 10 en de Ultratop en werd ze door Radio 2 genomineerd tot doorbraak van het jaar.

Ze was ook enkele jaren de stem van de begingeneriek van de VTM-serie ‘Familie’ met ‘Verbonden voor altijd’. Tijdens wat professionele omzwervingen en vooral het leren kennen van haar grote liefde, staat ze er nu weer met een nieuw puur nummer. Het bleef even op zich wachten want Charlotte woonde en werkte vorig jaar met haar verloofde in het prachtige Cuba.

 

Eenmaal terug telden ze af voor hun originele huwelijk op 20 februari, waar Charlotte een nummer aan haar man zou opdragen. Ze bedacht de tekst en melodie en nam componist/producer Joost Jellema – die je kent als de man achter het nummer ‘Parijs’ van Kenny B. – onder de arm voor de opname en de afwerking. Het resultaat is een oprecht, raak nummer dat gaat over ‘het moeilijk begrijpen dat iemand die je zo graag ziet, jou ook zo graag kan zien’. Of hoe echte liefde zo ‘Vanzelf’ kan komen... Dat is dan meteen ook de titel van het nummer. ‘Vanzelf’ is de voorloper van een album met nog meer persoonlijke nummers waar teksten een belangrijke plaats innemen.