Björn Rosier brengt Nederlandstalige liefdesballade 'Door jou' uit

Eind vorig jaar lieten we je al kennis maken met het Engelstalige album van Björn Rosier. Op het titelloze album stopte hij elf popklassiekers in een akoestisch jasje.  

Om het album onder de aandacht te brengen, kwam hij in december enkele dagen naar Vlaanderen.  

Hij was ook één van de gasten tijdens het Gala van het Vlaamse Lied en tijdens gesprekken met collega’s kwam één vraag steeds terug: ‘Wanneer komt er nieuw Nederlandstalig werk van je uit?’ Terug in Spanje aangekomen, verzamelde hij een creatief team rond zich, dook de studio in en nam er een pareltje van een Nederlandstalige liefdesballade op: ‘Door jou’.  

Er zijn heel wat jaren verstreken tussen de tijd dat Björn Rosier met Boysband op het podium stond en de muziek die hij nu maakt.  Men zegt vaak dat wijn beter wordt met de jaren en dat spreekwoord kan ook toegepast worden op de muziek die Björn anno 2016 maakt.   De sound klinkt volwassener, de teksten gaan dieper en de nodige levenservaring zorgt voor een doorleefde vertolking.  Het volstaat om het Engelstalige, titelloze akoestische album te beluisteren om dit te begrijpen.

Dat album werd niet alleen internationaal maar ook in Vlaanderen goed onthaald.  Björn zakte in december zelfs een aantal dagen af naar België om er zijn plaat onder de aandacht te brengen.  Op die manier kwam hij terecht op het Gala van het Vlaamse Lied.  Heel wat vroegere collega’s feliciteerden Björn met zijn nieuwe repertoire maar ze vroegen zich toch af waarom hij het niet opnieuw in het Nederlands zou proberen; iets wat hem aan het denken zette

 

Björn zocht én vond de Nederlandse tekstschrijver Huib Afman bereid om voor hem een Nederlandse tekst te schrijven op de melodie van ‘Blessed’, één van de nummers op zijn akoestisch album.  Eind januari  dook Björn de studio in om het nummer in te zingen. Het resultaat is een gevoelige ballad met een tekst die ongetwijfeld heel wat mensen zal weten te ontroeren.  

Om het nummer visueel te ondersteunen, nam Björn ook een videoclip op.  De sfeervolle clip vertolkt in beelden waar de tekst van het nummer voor staat.  'Door Jou' is de ideale song om de personen die je lief hebt, te vertellen hoeveel ze voor jou betekenen.

 

Meer info:

 

'Door jou' is vanaf nu verkrijgbaar op iTunes. Ook de Engelstalige versie van 'Door jou', namelijk 'Blessed', is vanaf nu als single verkrijgbaar op iTunes.