Bart Herman heeft als wereldreiziger al heel wat van deze planeet gezien. Toch keert hij altijd weer even graag terug naar Vlaanderen.

Bart :“Als je het optelt hebben we hier in Vlaanderen eigenlijk alles: de zee, prachtig heuvelland, Middeleeuwse steden, bier, wijn, de beste keuken, wereldberoemde kunstenaars, de grootste muziekfestivals, sportlui met wereldfaam…

Toch best wel iets om trots op te zijn. 

En als de zon ook nog eens gaat schijnen is Vlaanderen wat mij betreft het Paradijs op aarde.”

 

Naast een veelgevraagde podiumartiest in de culturele centra en op diverse festivalpodia is Herman ook een gerenommeerd auteur-componist. Zijn aangeboren muzikale feeling (Bart Herman is autodidact) en zijn opleiding als germanist zijn hier uiteraard niet vreemd aan.

Naast het schrijven van zijn eigen teksten vertaalde hij ook talrijke liedjesteksten uit het Frans, het Engels, het Duits en het Spaans naar het Nederlands, zowel voor zichzelf als voor andere artiesten. Voorbeelden hiervan zijn het album “De slag van mijn hart”(vertalingen van het werk van J.J.Goldman) en “Ogen van lood”(Les yeux revolver) van Marc Lavoine.

 

Verder schreef hij ook heel wat liedjesteksten en songs voor anderen :Will Tura,Barbara Dex, Liliane St Pierre, Sergio, Dana Winner, Gene Thomas, Peter Van Laet, Amaryllis Temmerman, Lisa Del Bo, Willy Sommers, Luc Steeno, Stratovani, De Romeo’s, Davy Gi

 

Meer info:

 

Beluister de nieuwe single op You tube: https://www.youtube.com/watch?v=rWMkaUFrrqc&feature=youtu.be