Herbert

"De eindejaarsperiode is niet voor iedereen

'the most wonderful time of the year'"

Hoewel Herbert met zijn vorige single, het swingende 'Dans met mij', nog mooi staat te pronken in de hogere regionen van de Vlaamse hitlijsten, pakt de minzame West-Vlaming met de warme stem nu al een vroeg kerstcadeautje uit voor zijn vele fans, in de vorm van een nieuwe single. Sterker nog, 'Koud en eenzaam' is er niet enkel voor de fans, maar gaat ook over één van hen. 

Zoals de titel doet vermoeden, werd het geen typische kerstsong enkel maar over de warmte, het lekkere eten, het gezellige samenzijn met de familie, sneeuwballengevechten en de cadeautjes onder de kerstboom, maar het verhaal van iemand die tijdens 'the most wonderful time of the year' geconfronteerd wordt met het gemis van een dierbare en een gevoel van eenzaamheid. Een verhaal waarmee Herbert geconfronteerd werd via een trouwe fan en dat hem erg aangreep. 

 

"Eén van mijn trouwste fans moest plots alleen door het leven en dat viel haar uiteraard enorm zwaar. Vooral de donkere dagen tijdens de eindejaarsperiode zijn erg moeilijk voor haar, omdat ze dan nog meer geconfronteerd wordt met dat verlies en het gemis. Ze put wel kracht uit mijn optredens, want daar leert ze soms mensen kennen die hetzelfde meemaakten. Ze spreekt dan af met hen om samen naar een volgend optreden te komen en zo ontstaan nieuwe vriendschappen. Ik heb dat al vaker zien gebeuren en het geeft een zalig gevoel te weten dat je met je muziek mensen kan samenbrengen."

De clip van 'Koud en eenzaam' toont het contrast tussen een eenzame vrouw die Kerst “viert”, en de familie Verhaeghe (jawel, ze doen allemaal mee: Herbert, vrouw Elke en kinderen Laura, Anne en Robin) op kerstavond.

 

Meer info:

Bekijk hier de videoclip.