Frimout

Frimoutzanger maakt emotioneel lied voor zijn dochter

Marco Borsato met ‘Dochters’, Herman van Veen met ‘Anne’ en ‘Paulien’ van JohanVerminnen: tal van Nederlandstalige artiesten bezongen al hun liefde voor hun dochter in een

lied. Frimout voegt aan dat repertoire nu het emotionele en betoverend mooie ‘Ik laat je los’toe. Frontman Stef Willems beschrijft in detail de fantasiewereld van zijn dochter Maud en

hoe moeilijk het wel niet is voor een vader om je kind los te laten naarmate ze groter wordt.

Deze song is een samenwerking tussen Frimoutfrontman Stef Willems en singer-songwriterJoey Brocken (winnaar van ‘De beste singer-songwriter van Vlaanderen en songwriter bijChackie Jam).

Peter Bulkens deed de opname en mix. De productie van deze Frimoutsong was weer in

handen van producer Steve Willaert. Hij zorgde voor een sfeervol strijkersarrangement datdoor het Mark Steylaerts ensemble schitterend tot leven werd gebracht.

Frontman Stef Willems:”Toen mijn vriendin in verwachting was van onze dochter Maud kwamJoey Brocken langs in het kader van zijn eindwerk. Hij wou singer-songwriters interviewen omte ontdekken wat hun ‘trucs’ waren om songs te schrijven. Bedoeling was dat dat gesprek ook telkens in een song uitmondde.

 

Ik had niet durven dromen dat de song die we toen schreven

voor mijn ongeboren dochter zo mooi ging worden en zo veel waarheid zou bevatten. Mijndochter is nu bijna 3,5 jaar en elk woord in de song komt steeds meer met de realiteit overeen.Joey was geslaagd voor zijn eindwerk, maar voor deze samenwerking geef ik hem graag eenonderscheiding.”

 

De single is te koop via: https://music.apple.com/be/album/ik-laat-je-los-

single/1479747802?l=nl en te streamen op alle online platformen

Frimout tourt nog steeds met ‘Flits me terug naar de jaren ‘80’

Dit voorjaar tourde Frimout langs de Culturele Centra met hun theatertour ‘Flits me terug’naar de jaren ’80’, waar ze naast eigen werk de allerbeste Nederlandstalige songs uit de jaren 80 spelen. Ze hernemen die voorstelling dit najaar onder andere op zondag 10 november in de Stadsschouwburg van Leuven. Daar zullen ze ook hun nieuwe EP ‘Ik geloof in jou’voorstellen aan het grote publiek.

 

Meer info:

Alle tourdata en tickets via www.frimout-band.be