Ida de Nijs

GA IK OOIT...? - IDA DE NIJS

 Voor haar nieuwe album ( dat in Oktober uitkomt) was Ida de Nijs ook buiten de grenzen op zoek naar nieuwe liedjes. Eendachtig het gezegde: wat je ver haalt is lekker, vond ze bij een lieve collega die 9 uur vliegen van haar vandaan woont, dit nummer wat prima past tussen de zomerhits.

Dit is wat zij zelf vertelt over dit lied:

 

“In Zuid Afrika woont en werkt een kleinkunstenaar, Emile Minnie, waarvan ik de liedjes mooi vind. Dat is overigens wederzijds want hij heeft ook mijn CD’s. Hij is alleen veel langer in de theaters te vinden dan ik. Ik heb wel 7 albums van hem.

 

 

Dit opgewekte liedje van Emile heet “GA EK OOIT...?” In het Afrikaans. Dat was niet moeilijk te vertalen. Maar de rest van de tekst was minder makkelijk. Toch is het goed gelukt. “Ik kreeg tranen in mijn ogen” overdreef Emile zwaar toen ik hem mijn versie, die “GA IK OOIT...?” heet, liet horen. 

Maar het is wel een hele leuke uptempo single geworden”

 

Ida de Nijs gaf de primeur van GA IK OOIT...? aan het Vlaamse publiek tijdens de opnames van De Vlaamse Top Tien van MENT TV in Diksmuide. Meer dan 5000 mensen klapten van het begin tot het eind met haar mee.

Ook in dit snellere nummer vervult de accordeon van Rony Verbiest een belangrijke rol. Die samenwerking belooft nog veel moois voor de toekomst. 

 

 

Meer info:

Muziek: Emile Minnie

Tekst Afrikaans: Emile Minnie

Nederlandse bewerking: Team Ida de Nijs

Productie en Arrangement: Marty Townsend en Frank van Bogaert (ACE Studio)

Distributie: HKM @2019