Landelijke Gilde Elzestraat

Dubbel feest bij de landelijke gilde elzestraat.

In 1894 ontstond de vereniging waar we nu nog steeds lid van zijn. Nu, in 2019, bestaan we 125 jaar. Dat

kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. En dat doen we met een ‘dubbel feest’.

Enerzijds is het de traditie om op de eerste zaterdag van augustus onze vertrouwde barbecue te organiseren. 

Het hele gebeuren start om 15.30 u gevolgd met optredens van enkele muzikale kleppers,tevens hebben we dit jaar ook een groot hart voor het goede doel. We schenken vijf euro per betalende deelnemer aan onze barbecue voor Elzestraat Wandelt tegen Kanker.

Deze 'Midzomert' gaat door in de Walemstraat 143  

 

Een maand later pakken we uit met een heus feestweekend. Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september wordt er opnieuw gefeest. “Ons feestweekend gaat van start met een comedy-avond met Christophe Stienlet , Pieter Hens en William Boeva. Zondag sluiten we af met een Eucharistieviering en een Academische zitting tijdens De Gilde Viert.

 

We eren ook een voormalig voorzitter met een jubileumbiertje

Op ons jubileum (125 jaar), komen wij met ons eigen bier op de markt. JAKKESOEK, Een blonde tripel van 7,5% is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen met natuurlijke producten. Voor de naam Jakkesoek keren we terug naar ons prille begin onze eerste voorzitter van de Gilde: Jan Van Slagmolen had een bedrijf in de Rozendaalweg. Dat werd destijds Jetjeshoek genoemd, om hem te eren krijgt ons biertje deze naam.