Vlaanderen zingt

 

Vlaanderen Zingt: het grootste volksfeest van het land

21 jaar na de eerste editie van "Antwerpen Zingt" blijft Vlaanderen Zingt groeien. Op zaterdag 15 juni wordt in Sint-Pieters-Leeuw de aftrap gegeven van een nieuwe zomertour die een recordaantal van maar liefst 49 steden en gemeenten aandoet. De bedoeling is en blijft zoveel mogelijk mensen aan het zingen te krijgen. En dat lukt aardig want in 2018 kwamen ongeveer 180.000 mensen meezingen op pleinen en in parken.

Vlaanderen Zingt trekt zowel naar grotere steden als Antwerpen, Gent, Leuven en Brugge als naar kleinere gemeenten. De volledige kalender vind je op www.vlaanderenzingt.be.

 

Vlaanderen Zingt is geen optreden. Het is een interactief evenement waarbij het 

publiek centraal staat. Het publiek is de ster van de avond en zingt onder begeleiding een hele reeks bekende liedjes. Het is geen karaoke, het gaat steeds om samenzang. Ter plaatse krijgt iedereen een gratis zangkrantje met alle liedjesteksten zodat niemand iets hoeft te missen en het meezingen vlot verloopt.

 

Het programma is erg gevarieerd en bestaat steeds uit klassiekers uit het collectief geheugen. Het zijn populaire songs in alle talen: van 'De allereerste keer' tot 'Hit the road Jack' en 'Wake me up', van 'Ik wil je' en 'Pour un flirt' tot 'Bohemian Rhapsody', van 'Laat de zon in je hart' tot 'Ik hou van u' en van 'Mia' over 'One kiss' en 'Zoutelande' tot - uiteraard - 'Leef'. Prachtige ballades, toffe meezingers, dansbare hits, polonaisenummers…. Alles wat meezingbaar is, kan aan bod komen, want zingen is een feest!

 

Eigenlijk zingen we allemaal wel eens graag maar doen we het veel te weinig. 

Samen zingen zorgt voor verbondenheid in tijden dat we die best kunnen gebruiken.

Het geeft je een gelukkig gevoel, het is ontspannend én het vergroot de verbondenheid tussen mensen. Een avondje samen zingen is dan ook een bijzonder leuke ervaring (ook al vind je van jezelf dat je er maar een beperkt talent voor hebt).

Vlaanderen Zingt is totaal ongebonden en volledig a-politiek van opzet. 

Overal in Vlaanderen kan je er gratis naar toe.

Alle info over plaatsen en uren vind je op www.vlaanderenzingt.be