Alice

U herinnert zich ongetwijfeld haar oorwurm ‘Oops baby’ uit 2012 nog. Het nummer werd genomineerd voor Radio 2 Zomerhit en Alice sleepte er nog een tweede nominatie mee in de wacht, nl. die voor doorbraak. Maar de jongeren zullen haar ongetwijfeld kennen als Robin uit de Studio 100 serie ‘Galaxy Park’

 

Alice besloot haar dromen na te jagen en kreeg de kans om in New York muziek en theater te gaan studeren. Met glans behaalde ze haar bachelor in Fine Arts aan The New School. Na haar studies smeet ze zich in de Big Apple music scene en speelde in tal van theaterstukken en musicals. Ze stond zelfs in Las Vegas op de planken.

 

SHE’S BACK... Met haar diploma op zak, en een pak ervaring rijker is Alice klaar om zich weer volledig te focussen op haar zang- en acteercarrière in België. En met succes, want de castingsbureaus wisten haar meteen te vinden. Zo kan je haar momenteel zien in campagnes van Q2, Carlsberg, Vinted, Pearl, Bristol en Nutella. Binnenkort komt daar nog ING, Partena, Belfius en AG insurance bij. Het moet al raar lopen als ze een keer niet in een reclameblok verschijnt. En ook haar acteercarrière kreeg meteen een vervolg. Alice kreeg een van de hoofdrollen in de nieuwe scripted realityreeks ‘SOS 112’ op VTM.

 

HARLEM... In New York woonde Alice in de wijk Harlem. Toen na de eerste wereldoorlog latino’s zich er gingen vestigen, kreeg het al snel de bijnaam Spanish Harlem. In hun bagagekoffers brachten de Latin immigranten muziek mee die decennialang de Amerikaanse muziekcultuur zou beïnvloeden. Zonder deze Latin muziek zouden jazzen popmuziek nooit zijn geworden wat het nu is. Alice wilde alle muzikale invloeden uit Harlem (Pop/Jazz/Latin) verwerken in haar nieuwe plaat en contacteerde haar producers van destijds. De briefing was duidelijk en een week later was het verrassende ‘Spanish Harlem’ geboren...